een heerlijk boek om helemaal in te verdwijnen
Dit boek was een genot om te lezen.
Het boek zit vol spanning, liefde, vriendschap en verraad, daarnaast zitten er prachtige zinnen en geweldige boekreferenties in. Dat in combinatie van het verwerken van het Dewey Decimale Classificatiesysteem liet mijn biebhart extra hard kloppen.
Ik kon me helemaal inleven in Odile, haar liefde voor de bibliotheek en de mensen om haar heen, haar temperamentvolle karakter en de eigenschap om eerst de praten en dan te denken. Ze probeert er in een moeilijke periode toch iets van te maken en op haar eigen manier kleine daden van verzet te plegen. Als oude vrouw heeft ze veel van haar fouten geleerd en deze wijsheid geeft ze met veel liefde door aan Lily, die wel een beetje het zelfde karakter als Odile heeft.