Voorspelbaar, maar wel mooi.
Het boek zag ik vaak voorbijkomen op het bekende platform; TikTok. Toen het net uit was en door mensen die het boek gekocht en gelezen hadden. Ik werd steeds benieuwder naar het verhaal en toen ik de achterkant las, sprak het me aan om het boek ook in huis te halen.
Toen ik het in huis had, heb ik niet geaarzeld en meteen begonnen met het boek te lezen. Ayla, de 'reserve', was uitgekozen om mee te doen met de Seizoensproeven. Iets waar ze totaal niet klaar voor was, omdat het normaal niet haar Proeven zouden zijn. In de loop van het verhaal kom je meer over Ayla te weten, waarmee ze mee worstelt en dan heb je nog de Prins van Winter die op het toneel verschijnt. Ijskoud dat zijn hart ook is en zijn wilskracht om de plek te veroveren waar hij jaren voor heeft getraind, maar hou hij die rol vol? De personen van Herfst en Lente zijn zeker ook een toevoeging in het verloop van het verhaal.
Hoewel het verhaal een bepaalde Vibe geeft, dat je ook terug kan vinden in andere boeken (The Hunger Games bijvoorbeeld) is het wel een boek met een andere draai erin verwerkt. Het is wel heel snel duidelijk wie de slechterik is en wie de goede vriend zal zijn in het verhaal. Buiten dat om lees het wel heerlijk weg en geniet je van het verhaal, waar je niet veel bij hoeft na te denken. Het sloot mooi af en ben, persoonlijk, heel erg benieuwd naar deel 2!