Zoektocht naar nieuw houvast

Stemerding Stemerding
18 mrt 2024

In dit boek maken we kennis met Welmoed. Zij is een ambitieuze vrouw, woont in een mooi grachtenpand en verdient haar geld met coaching van leidinggevenden en medewerkers van instellingen en bedrijven. Als de corona pandemie toeslaat, slaat ook het fundament onder haar werkzame leven weg. In haar zoektocht naar nieuw houvast doen zich onverwachte ontmoetingen voor en dringen zich bij Welmoed vragen op over haar levenslijn. Hoe verhoudt haar leven zich tot dat van haar voorouders en hoe wortelt haar eigen levenslijn in de wereld om haar heen? Wat geeft de keuzen die ze in haar leven heeft gemaakt betekenis en wat zijn eigenlijk de keuzen die de toekomst van haar vraagt? Naarmate ze verder zoekt verliezen voor Welmoed haar oorspronkelijke antwoorden op deze vragen steeds meer van hun vanzelfsprekendheid. Marcella Bremer laat in haar boek Levenslijn mooi zien hoe onze levensvragen verknoopt zijn met familiegeschiedenis, het leven van alle dag, en een worsteling waarin iedereen in elke tijd de eigen levenslijn zin en inhoud moet zien te geven. Het nodigt op een speelse manier uit om na te denken over je eigen levenslijn.

Meer recensies van Stemerding