Een veelzijdige schrijfster die blijft raken
Ik ben al fan van Lyona Rose sinds haar eerste boek. Wat mij steeds weer treft, is hoe natuurlijk en geloofwaardig ze schrijft. Haar verhalen hebben humor, maar ook diepgang. Ze weet precies de juiste toon te vinden: licht waar het kan, ontroerend waar het moet.
Wat ik bijzonder vind, is dat ze moeiteloos schakelt tussen kinderboeken en romans voor volwassenen. Dat zie je niet vaak. Toch blijft haar schrijfniveau altijd sterk en herkenbaar. Of ze nu voor jonge lezers schrijft of voor volwassenen, haar stijl blijft warm, helder en meeslepend.
Ook dit boek heeft ons weer geraakt. Mijn kinderen genoten zichtbaar van de verhalen en leefden helemaal mee met de personages. Zelfs mijn man, die niet snel onder de indruk is, gaf toe dat hij geraakt werd. Dat zegt voor mij genoeg: haar boeken spreken verschillende generaties aan.
Lyona Rose is voor mij een van de beste schrijvers van Nederland. En bij ons thuis klinkt steeds weer dezelfde vraag: “Mama, wanneer komt er weer een nieuw boek van Lyona Rose?” Dat is misschien wel het mooiste compliment dat een auteur kan krijgen.