Geheimen en vriendschap

Suzanne w. 20 mei 2025
Wat een heerlijk boek om in te verdwijnen. Vanaf het begin werd ik gegrepen door de originele insteek: het huis zelf krijgt een eigen stem.
Dat vond ik zo’n leuke en verrassende toevoeging. Het gaf het verhaal iets intiems, alsof je als lezer echt deel uitmaakt van wat zich binnen de muren afspeelt.

De spanning wordt knap opgebouwd. Je weet dat er iets ernstigs gaat gebeuren – een moord – en dat gegeven blijft op de achtergrond sudderen terwijl je langzaam meer te weten komt over de vrouwen in het huis. Ik vond het mooi hoe ieder van hen echt een eigen stem krijgt. Ze zijn heel verschillend, maar allemaal sterk op hun eigen manier.

Wat me raakte, was hoe vriendschap centraal staat, maar nooit simpel of vanzelfsprekend is. De verbondenheid is voelbaar, maar er zitten ook barstjes in, en onder de oppervlakte spelen geheimen en oude pijn. Dat maakt het verhaal menselijk en geloofwaardig.
Vriendschap speelt een grote rol, maar het zijn juist die verborgen waarheden en het wantrouwen die de relaties op scherp zetten. Wie kun je vertrouwen als iedereen iets te verbergen heeft?

De Briar Club is een boek over moed, trouw, keuzes – en de prijs van geheimen. Een aanrader voor wie houdt van historische romans met een spannende twist en sterke vrouwen in de hoofdrol.

Meer recensies van Suzanne w.