Advertentie

Recensie Clean - Juno Dawson
5 sterren

Een bijzonder boek. Indringend, aangrijpend, interessant en grappig ineen.

Dit boek biedt niet alleen een kijkje in het leven van een verwende celebrity tiener, maar ook in het leven van een verslaafde. We hebben allemaal verhalen gehoord over hoe het is om verslaafd te zijn en hoe afkicken in zijn werk gaat, maar nu is het alsof je over Lexi's schouder meekijkt. Ik vond het echt boeiend om te lezen, en niet alleen over Lexi, maar ook over de andere jongeren die opgenomen waren. Er zijn zo veel soorten verslavingen en zo veel oorzaken.

Lexi heeft ook echt een eigen stem, ze is de typische verwende rijkeluis dochter. Hoewel ze in een heftige situatie zit, is ze grappig. Haar beschrijvingen van haar gevoelens en wat ze meemaakt zijn levendig, origineel, grappig en behoorlijk raak.
Vanaf blz 1 pakt het verhaal, zowel vanwege de schrijfwijze, de stem, als door de gebeurtenissen. Haar beschrijvingen van het afkicken zijn interessant om te lezen, en je vraagt je af hoe het zover is gekomen. Was het verveling of is er meer aan de hand?

Ik heb me geen moment verveeld met dit boek. Er gebeurt veel in en het leest als een trein. Richting het einde is het grappige er een beetje vanaf, maar dat mag de leespret niet drukken. Het leven is niet altijd om te lachen.
Een heerlijk pakkend, realistisch boek. Ik ga zeker meer lezen van deze bijzondere schrij(fst)ver.

Veel dank aan Karakter Uitgevers voor het recensie exemplaar.

Reacties op: Indringend, aangrijpend, interessant en grappig

25
Clean - Juno Dawson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker