Krachtig debuut
Wát een verhaal is dit! Je leeft mee met Malis, die de ene na de andere ‘gedoeman’ treft. Er is altijd wel iets met ze aan de hand. De overeenkomsten? Meestal getrouwd, altijd oneerlijk. Uiteindelijk lijkt ze te kunnen genieten van een goede relatie, tot ze op zijn telefoon ineens op een geheim netwerk stuit..
Het verhaal leest vlot, je wilt het bijna niet wegleggen. Zeker in de tweede helft van het boek waar de puzzelstukjes voor Malis steeds meer in elkaar vallen. Ik merkte ook dat ik echt met Malis meeleefde en dacht ‘hoeveel pech kun je hebben’. Ik zal niets verklappen over het einde, maar de feministe in mij werd hier erg blij van.
Een boek waarin de schrijfster pittige, actuele thema’s durft aan te kaarten zoals machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag en hier een krachtig statement over in durft te nemen.