De moedige miljonairszussen

Tess 29 september 2025
Ik mocht dit mooie boek lezen en recenseren voor Zomer & Keuning, dankjewel hiervoor!
Dit boek is het tweede deel uit De dochters Davenport serie van Krystal Marquis. Een prachtig vervolg op De huwbare miljonairs dochter. Het eerste deel vond ik al heel leuk om te lezen en ik was dan ook heel benieuwd naar het vervolg.

Dit boek speelt zich af in 1910 in Chicago en gaat over vier dames: Olivia, Helen, Ruby en Amy-Rose. Zij hebben alle vier verschillende dromen en doelen in hun leven en we lezen over de obstakels waar zij tegenaan lopen. Er wordt veel van hun verwacht door de maatschappij en dit maakt het moeilijk om hun dromen waar te maken. Gelukkig zijn het sterke en veerkrachtige vrouwen die laten zien dat het ook anders kan.

De schrijfstijl is heel prettig om te lezen en omdat de dames zo van elkaar verschillen is het heel duidelijk over welk personage het gaat. Ook de connectie van de vrouwen onderling wordt mooi beschreven, hierin lees je ook hoeveel steun ze aan elkaar hebben. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor het boek makkelijk wegleest. Dit boek is een mooi vervolg op het eerste deel en alle losse eindjes worden uiteindelijk aan elkaar geknoopt. Dit boek beschrijft thema’s zoals gender, klasse en huidskleur waardoor het een heel sterk en interessant verhaal is.

Voor mij was dit een mooie afsluiting van het verhaal van de Davenport zussen. Ik heb erg genoten van dit boek en de verhaallijnen van de dames. Dit boek krijgt van mij 4 sterren.

Meer recensies van Tess