Aangrijpend boek, spanning en emotie
⭐️⭐️⭐️ Ik kreeg dit boek van Ambo Anthos uitgevers in ruil voor een eerlijke review van dit boek.
Wij waren de Vickersons of Pleasant Valley is het verhaal over het verlegen meisje Kite (Shannon). Zij woont in een buitenwijk van Chicago, waar alles perfect lijkt, zo ook alle inwoners. Als er een nieuwe familie in de wijk komt wonen, worden alle verhoudingen onderling op scherp gesteld en wanneer er vervolgens een grote brand ontstaat, lijkt alles verre van perfect. Kite verhuisd en jaren later gaat zij op zoek naar de waarheid; wat heeft er zich in die verschrikkelijke nacht van de brand afgespeeld?
Het verhaal sprak mij van te voren erg aan. Ik was heel erg benieuwd naar het onderliggende mysterie en de maatschappelijke problemen en relaties onderling. Aan het begin van het boek moest ik er erg inkomen en lag het taal en woordgebruik mij soms niet helemaal. Dit komt wellicht doordat het eerste deel van het boek zich afspeelt vanuit het oogpunt van een negen jarige. Toen ik eenmaal goed in het verhaal zat, was het op momenten spannend en confronterend. Aan het eind van het verhaal was ik super benieuwd naar de ontknoping en had ik heel erg gehoopt op een spannende plot twist! Al met al een goed boek, maar naar mijn persoonlijke voorkeur had er wat meer spanning en onvoorspelbaarheid in gemogen.