wisselend van kwaliteit

theetafels 24 juli 2020
Met veel plezier deze verhalenbundel gelezen. Toegegeven, ik houd niet erg van het genre 'korte verhalen' . Je groeit het verhaal in , ontdekt de srtuctuur, stijl en de verhaallijnen dan is het einde als weer in zicht. Ik vond in ieder geval één verhaal minder en dat is 'De Toeristenslager', beetje Roald Dahl-achtig, je voelt het plot al van verre aankomen. Maar het laatste verhaal 'Sabotage' maakt veel goed, dat had zelfs een roman kunnen worden. Het nawoord vind ik echt een misser. De uiteenzetting om lezers in te wrijven hoe ze korte verhalen moeten zien heb ik half gelezen, dat hoeft van mij niet in een boek. Daar hebben we andere media voor zoals krant en tijdschrift. Ouariachi schrijft hoe dan ook erg goed. Het is soms absurd, maar getuigt ook van psychologisch inzicht.

Meer recensies van theetafels