Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijk om weer in Elfhame te zijn!


Daar is hij dan!
Het langverwachte tweede deel uit de spin off serie van de Elfhame serie.
In de spin off volgen we Eik, een personage wat we al kennen van de Elfhame serie, en Suren.
Van het eerste deel in deze nieuwe serie, De verloren erfgenaam, heb ik al enorm genoten, en ik kon dan ook echt niet wachten totdat het tweede deel uit zou komen.
Ik heb zelfs zo erg genoten van het eerste deel dat ik hem ook heb gekocht als verjaardagscadeautje voor een vriendin!

Je zult dan ook wel begrijpen dat ik stond te springen toen dit tweede deel werd bezorgd en ik eindelink verder kon lezen over Eik en Suren.

Gelukkig was van er lastig in komen geen spraken, want doordat we de personages en de wereld al kennen door de eerdere boeken, zat ik er direct in!

Iets wat ik al heb gemerkt aan de eedere boeken van Holly Black, is dat haar schrijfstijl ontzettend pakkend is en me echt haast in een houdgreep houd tijdens het lezen.
Elke pagina sla ik met een soort ongeduld om, omdat ik gewoon mo├ęt weten wat er gaat gebeuren.

De relatie tussen Eik en Suren is misschien wat anders vergeleken met andere fantasy boeken, maar desondanks vind ik hen stiekem toch wel heel erg leuk :)

Suren is, net als Jude in de Elfhame serie, een ontzettend sterk vrouwelijk hoofdpersonage.
Eentje die niet bang is om voor zichzelf op te komen en anderen te zeggen (of te laten zien) waar het op staat.

Maar, de wereld is misschien toch wel hetgeen wat ik het leukste vindt aan de boeken van Holly Black.

Elfhame is tot in de puntjes uitgewerkt, en zo levendig omschreven dat ik niks anders kan, dan me ook in de fictieve wereld te wanen.

Alsof de binnenkant en inhoud van dit boek nog niet leuk en mooi genoeg zijn, is ook de vormgeving weer een pareltje voor in de boekenkast.

Zoals we van de uitgever gewend zijn met hun limited editions, heeft het boek sprayed edges. Ook heeft deze bizar mooie illustraties op de schutbladen, en is het boekblok bedrukt met een rood printje (passend bij de sprayed edges) en zwarte vlinders (te mooi!)

Ik heb weer enorm genoten van dit volgende boek in de Elfhame serie, en kan stiekem nu al niet meer wachten tot ik opnieuw in Elfhame kan duiken.
Of dat nou is met een nieuw boek of het herlezen van eerdere boeken is me om het even. (Al zeg ik tegen nieuwe boeken nooit nee ;)

Echt een absolute aanrader voor fans van de Elfhame wereld!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van thereadingtwinsnl

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?