Meest inspirerende boek dat ik tot nu toe al heb gelezen.

Thomas43 Thomas43
19 mrt 2026

Ik heb dit boek gelezen door de cover omdat er een jongen op stond waarin ik mezelf herken. Daardoor was ik meteen geïnteresseerd en besloot ik het boek te lezen.

Ik lees graag boeken over het leven van tieners met sportdromen. Dit boek paste daar perfect bij. Het gaat over een 15-jarige jongen die als eerste Pakistaan ooit in de NBA wil spelen. Dat interesseerde me heel erg. Ik heb het boek aangeraden gekregen van een vriend. Hij zei dat het hem veel had geholpen en hem motivatie gaf, dus dat overtuigde me om het te lezen. Natuurlijk heb ik ook online naar het boek gezocht, waar ik goede recensies zag, en daarna ben ik het gaan halen.

De opbouw van het boek was heel eenvoudig, zonder flashbacks of flashforwards.
Ik vond de personages heel goed, ze waren open en makkelijk te begrijpen.
Het verhaal was heel interessant en de situaties waren realistisch, waardoor je je alles makkelijk kunt inbeelden.

Het boek combineert sport met belangrijke onderwerpen zoals cultuur, identiteit en vriendschap. We komen ook veel te weten over de Pakistaanse cultuur, wat het verhaal extra boeiend maakt.

In het algemeen vond ik het dus een heel goed en inspirerend boek. Het is aangeraden voor pubers, en daar ben ik het mee eens. Ik geef dit boek 4 op 5 sterren.

Meer recensies van Thomas43