Wow

Tibotaantje 18 juni 2025
Vandaag heb ik het boek 'Hulphond met een missie' uitgelezen. Een schitterend boek dat duidelijk laat zien wat een assistentiehond voor iemand met PTSS kan betekenen.

De eerste hoofdstukken gaan over de missies van veteraan Royan van Velse. Zeker ook interessant! De laatste hoofdstukken gaan meer over Royan's leven samen met Plouf. Over hoe het leven met een assistentiehond verrijkend is, maar ook zo zijn aanpassingen en uitdagingen kent.

Ik heb zelf ook een hulphond vanwege PTSS en de laatste hoofdstukken heb ik gelezen terwijl de tranen met regelmaat over mijn wangen liepen. Zó véél herkenning! Royan heeft hele andere dingen meegemaakt dan ik, maar de gevolgen hebben een grote mate van overlap.

Over beperkingen én leven met een assistentie hond schrijft Royan het volgende: "Ik heb een beperking. Plouf weet die te beperken. Een beperking van een beperking is feitelijk een verrijking" ❤️. Schitterend geschreven en zo is het!

Voor wie meer wil weten over leven met een hulphond is dit boek echt een aanrader. Én de gehele opbrengst gaat naar Bultersmekke Assistancedogs, zodat nog meer mensen met PTSS geholpen kunnen worden door een assistentiehond.