Een verhaal om van te smullen!
Ik had deel 1 van Torre al best lang geleden gereserveerd. Toen hij eindelijk binnenkwam kreeg ik ook nog eens deel 2 voor mijn verjaardag! Dus toen kon ik lekker achter elkaar door lezen
Deel 1 gaat over Torre. Torre heeft een heel jong broertje dat de laatste tijd alle aandacht krijgt. Ondertussen heeft hij ook ruzie met zijn beste vriend. Dan wordt hem verteld dat hij naar zijn oom Fons gaat. Torre kent zijn oom helemaal niet en wil niet gaan maar zijn oom komt hem ophalen. Na een lange treinrit en ongeveer een hele dag lopen komen ze aan bij het huis van zijn oom. Hij blijkt een soort afgelegen boerderij te hebben waar hij sinds zijn zesde bezig is met het vangen van een onbekend wezen. Na een paar dagen besluit Torre om toch maar zijn oom te helpen op de boerderij. Hij redt een pasgeboren lammetje en noemt het Natneus. Op een dag mag hij met alle schapen de bergen in maar hij raakt verdwaald in een storm. Hij bedenkt dat als hij langs de waterkant loopt dat hij vanzelf terug komt waar hij eerst was. Niet dus, want hij raakt alleen maar verder verdwaald. Hij leert een aardmannetje kennen dat Knarf heet en daar begint zijn ongelooflijke tocht.
Ik vind dit een verhaal om van te smullen want het is lekker avontuurlijk en magisch. Ik vind het grappig hoe de aardmannetjes praten: 'Jij kijk of jij spook ziet. Maar ik is geen spook, ik is gewoon een aardman.' En ik vind het leuk hoe je de hele tijd andere wezens leert kennen zoals de bevleugelde, die heel boos worden als je ze elven noemt. Verder is het een heel mooi boek omdat iedereen uiteindelijk elkaar helpt. De tekeningen vind ik heel mooi en heel fijn want het geeft je een goed beeld van hoe de wezens eruit zien. Verder zijn de tekeningen gewoon heel erg mooi vanwege de kleurovergang. Ik raad dit boek aan voor kinderen die houden van fantasie. En als je dit boek leuk vindt kun je daarna ook deel twee lezen. Ik hoop dat je zin hebt gekregen in dit boek!
Groetjes Abel
Volg mij op Instagram voor meer recensies: @typisch_abel