Wat een rollercoaster
Voor Selfpub Café boeken auteurs lezers las ik ontsnapt aan de dood van Engelina Fenn - Jonk met dank aan Shirley Pellikaan en Kim Verheugen
Wat ik vond van het verhaal. Ik moest het voor het eerst een dag laten bezinken voor ik er wat over kon schrijven.
Het verhaal is een opeenstapeling van beslissingen. Naïef ja misschien wel. Maar hoe kun je daar over oordelen over een boek gebaseerd op waargebeurde feiten.
Als Monica in haar gevoel gekwetst wordt door haar grote liefde waarmee ze samen werkt in een pension, neemt ze een beslissing die haar van de ene ellende naar de andere brengt.
Ze neemt een gast in haar pension die in een 2e kamer drugs verstopt.
In plaatst van de politie te bellen wil ze het spul weghebben omdat haar vriend een hekel heeft aan drugs. Dit besluit ze met name omdat ze het niet kan overzien wat de gevolgen zijn. Op deze manier wordt ze in een wereld gezogen die je niet kunt overzien. Je wordt geleefd.
Als er een aantal deals niet goed gaan is ze haar leven niet zeker omdat ze het liefje is en te veel weet. Ook daar belt ze niet de politie ivm angst.
Hoe meer ze de wereld wordt ingezogen hoe meer je proeft dat ze het niet meer leuk vind. De angst gast overheersen.
Als ze uiteindelijk toch in een andere stad er langzaam uitklimt. Met name door een lieve moederende vrouw kun je alleen maar blij voor haar zijn.
Mijn hoop voor haar is dat ze in reine kan komen met haarzelf.
Het verhaal leest heel gemakkelijk. En al is dit al jaren geleden gebeurt ivm de telefoon cellen en sms. Het wordt geschreven alsof het gisteren is gebeurd. En voor de schrijfster zal dat ook zo voelen.