Als ik blijf
Als ik blijf
Een spannend verhaal over de waarde van het leven.
Het boek Als ik Blijf van Gayle Forman is een erg spannend boek dat draait om thema's zoals liefde, verlies, en het maken van moeilijke keuzes. Het verhaal gaat over Mia. Zij is celliste met veel talent en haar hele leven draait om de muziek. Ze heeft lieve familieleden die ook muziek maken. En ze heeft een loyale vriend die in een rockband speelt. Mia droomt groots over de toekomst. Haar leven is bijna perfect, totdat er plotseling iets gebeurt waardoor alles helemaal verandert en ze voor een moeilijke keuze komt te staan.
Het boek is een mix van flashbacks op Mia’s verleden en daarnaast is het een verhaal over gebeurtenissen in het heden. Mia probeert zich door de moeilijke tijden heen te worstelen en hierdoor staat ze voor een lastige keuze, die levens veranderend is. Het boek vertelt over haar heftige emoties en gaat erover hoe de kracht van liefde en muziek iemand kan helpen in moeilijke tijden. Het is een verhaal over het vinden van hoop en kracht in de donkerste momenten.
Ik raad het boek aan, als je van spannende en emotionele boeken houdt. Rondom het thema van met name liefde speelt het verhaal zich af in een ziekenhuis, vanuit het perspectief van de jonge celliste Mia die gedwongen wordt na te denken over leven en dood. De schrijfstijl neemt je mee in het spannende verhaal, waardoor je ingezogen wordt in de emotionele wereld van het hoofdpersonage. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een niet lineaire vertelstijl met flashbacks vind ik erg fijn, omdat je zo veel leert over de achtergrond van wat er gebeurt met Mia. Alles is in de ik vorm geschreven, wat maakt dat je als lezer je gemakkelijk inleeft in Mia. En als je houdt van ademloos lezen om te weten te komen hoe het eindigt…lees dit boek!
“Als ik blijf” is een boek, geschreven door Gayle Forman en uitgebracht in 2009 door Moon. Het boek is een vertaling van “If I stay”, vertaald door Willeke Lempens. Er is ook een film van gemaakt die in de bioscoop draaide in het jaar 2014. Ook is er een deel twee van het boek uitgekomen. Mij lijkt het erg leuk om die film te gaan kijken en deel twee te gaan lezen. Het deel twee heet “Wacht op mij” en in het Engels “Where she went”.