Advertentie

https://indeboekenkast.com/2020/02/22/nefrilda-en-de-verdwenen-relikwieen/

Elise heeft een speciale gave: ze kan namelijk met dieren praten. Zo heeft ze Nefrilda leren kennen, een echte draak! Elise en Nefrilda zijn beste vrienden, dus wanneer Nefrilda teruggaat naar haar bos in Italië, besluit Elise haar schoolvakantie daar door te brengen. Samen met haar broer Michael reist ze af naar het drakengebied. Eenmaal daar aangekomen krijgen ze een speciale opdracht van de paus om verdwenen relikwieën te vinden. Elise, haar beste vriendin Nefrilda en haar broertje Michael gaan op zoek naar deze relikwieën, terwijl drakenhoeder Diego het bestaan van de draken probeert geheim te houden.

Nefrilda en de verdwenen relikwieën is het vervolg op Nefrilda en de drakenhoeder. Spijtig genoeg heb ik het eerste boek niet gelezen, maar gelukkig zijn de twee boeken los van elkaar te lezen. Er wordt wat uitleg gegeven in het begin van het verhaal waardoor je helemaal mee bent.

Het is een magisch verhaal over draken en moedige kinderen. Er is fantasie, actie en liefde aanwezig. Dus voor ieder wat wils. Het doelpubliek voor dit boek is gericht op al wat oudere kinderen. Het verhaal bevat redelijk wat tekst en af en toe ook al wat moeilijkere woorden. Er is veel actie aanwezig en deze volgt elkaar snel op zodat kinderen niet snel verveeld geraken. Daarnaast is er ook nog eens geschiedenis verwerkt in het boek, waardoor de kinderen ook iets bijleren.

Het leest heel erg vlot en is ideaal voor al wat oudere kinderen. Een leuk boekje dus voor kinderen die van fantasie en actie houden.

Reacties op: Leuke draken/fantasie verhaal

1
Nefrilda en de verdwenen relikwieën - Douglas Bennis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners