Tenenkrommend slecht

Yeroon 06 september 2019
De schrijfster van dit boek wordt vergeleken met J.K. Rowling.
Dat trok mijn aandacht en daardoor ging ik dit boek lezen.
Helaas bleek er niets waar van de vergelijking. Ik vind het zelfs een regelrechte belediging voor J.K. Rowling. Deze schrijfster kan zelfs niet in haar schaduw staan.
Dit is gewoon een slecht geschreven boek. Het gaat voornamelijk over de onderdrukking van donkere mensen, maar dan zo belerend dat Sylvana Simons er trots op zou zijn.
Het verhaal wordt nergens interessant of spannend. Je hebt nooit de neiging het boek te pakken omdat je verder wil lezen. Na 200 pagina's heb ik het opgegeven. En dat doe ik echt niet snel.

Verder is er totaal geen fantasie gebruikt bij het schrijven van het verhaal. Alle dieren wijken op 1 punt af van bestaande dieren en dan wordt er -aire aan de naam toegevoegd (een leeuw wordt een lionaire).
De hoofdpersoon gebruikt tientallen keren de uitdrukking "Bliksem!" als een soort scheldwoord. Dit begint op een gegeven moment gewoon storend te worden.

Ik kan alleen maar zeggen: loop met een grote boog om dit boek heen.

Meer recensies van Yeroon