Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijk Marokkaans koken!

yvette-koedam 08 november 2021
In Eenvoudig en lekker Marokkaans koken neemt Nadia Paprikas je mee op ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken! Nadia groeide op in Rabat en leerde al op zes jarige leeftijd koken van haar moeder. Nadia hing altijd rond in de keuken van haar moeder, die haar door de jaren heen inwijdde in de geheimen van haar recepten. In 2005 startte Nadia een blog, zodat ze haar passie voor de Marokkaanse keuken kon delen met familie, vrienden en later ook een heleboel digitale lezers. Met haar nieuwe kookboek wil Nadia haar passie voor de zonnige en familiale Marokkaanse keuken nu ook op papier delen. Een keuken waarin al vele generaties lang de recepten worden doorgegeven van moeder op dochter. Een erfenis die tot op de dag van vandaag voortleeft.

In Eenvoudig en lekker Marokkaans koken leer je dat er in Marokko 3 tot 4 keer per dag een maaltijd geserveerd wordt. Een zoete maaltijd in de ochtend, gevolgd door de lunch (de belangrijkste gezinsmaaltijd van de dag), daaropvolgend een tussendoortje in de vorm van een taart of gebak en afsluitend wordt het lichtere avondmaal opgediend. Voor elke maaltijd van de dag heeft Nadia meerdere recepten in haar boek opgenomen zodat ook jij een volwaardige Marokkaanse maaltijd op tafel kunt zetten!

Voorafgaand aan de receptinhoud licht Nadia Paprikas nuttige informatie toe waarmee de bereiding en het nuttigen van haar recepten je gemakkelijker af zal gaan. Zo vertelt ze in het hoofdstuk ‘Eetgewoonten in Marokko’ hoe het gebruikelijk is om een maaltijd te nuttigen in een Marokkaanse setting. Laat ze je middels een fotocollage zien welke soorten keukengerei zij veelvuldig gebruikt. En somt ze op welke ingrediënten en kruiden je zult gaan gebruiken tijdens het koken.

Nadia heeft mij dankzij Eenvoudig en lekker Marokkaans koken op een prettige wijze kennis laten maken met de Marokkaanse keuken en haar tradities. De Marokkaanse keuken is verfijnd, veelzijdig en verrassend subtiel. Een keuken die rijkelijk smaakt dankzij het gebruik van de verschillende kruiden. Maar ook een keuken die niet bijster pittig is (alhoewel je dit misschien wel zou verwachten). Het gebruiken van de ingrediënten die voorhand zijn geeft de keuken een nederig imago. Het geheim van de Marokkaanse keuken zit hem in het samensmelten van hartig en zoet, van vlees, groenten en gedroogde vruchten. Met hier en daar een uitschieter van exotische smaakmakers als ingelegde citroen, bloesemwaters en plukjes saffraan.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van yvette-koedam