Landgoed Rosaville - Het Koetshuis
Wanneer je een feelgood boek zoekt en meerder boeken ziet liggen zal deze cover eruit springen. Waarom?
Je ziet een landgoed, dat zie je tegenwoordig op meerdere romans denk je nu misschien. Dat klopt, maar dit landgoed is getekend. Aha, maar er zijn toch meerdere covers getekend? Ook juist, maar ik kan zo snel niet een recent uitgebracht boek met een getekend landgoed bedenken en dat maakt dat de cover van dit boek ervoor zorgt dat dit boek opvalt.
Bovenaan de cover staat een zin die het hele boek perfect samenvat: Wanneer historicus Laura in het verhaal duikt van de onbeantwoorde liefde van haar grootmoeder, wordt ze zelf verliefd op een man met een groot geheim.
Nestel je maar op een lekker zittende stoel met thee, dekentje of waar dan ook waar je kan genieten een aantal uren leesplezier want dat is precies wat je krijgt bij Karin Quint haar debuutroman en tevens eerste deel van de Landgoed Rosaville-serie. Je maakt in dit debuut kennis met Laura. Laura is net afgestudeerd en op weg naar haar eerste baan na haar afstuderen: Het uitzoeken van de paperassen van Tom Boyard, een bekende televisieproducent. Wie? Juist, dat denkt Laura ook. Het is ook zeker niet haar droombaan. Het enige ietwat leuke eraan is dat ze als historicus door de geschiedenis van iemand mag spitten. Nou ja, het enige....... Vergeet niet dat we het hier hebben over een feel good roman. Zou er naast dat uitzoekwerk nog iets leuks zijn bij deze baan? Bingo, hoe meer ze over Tom te weten komt en hoe beter ze hem leert kennen hoe leuker ze hem gaat vinden. Maar wat is dan toch dat geheim?
Naast het uitzoeken van de paperassen is er nog iets dat de aandacht van Laura heeft. Haar dementerende oma noemt een onbekende naam die vragen oproept. Wie is deze onbekende? Door het lezen van het dagboek van haar inmiddels overleden oma zal Laura antwoorden vinden en komt koetshuis naar voren.
Bij het eerste hoofdstuk dacht ik even dat het een alla Bridget Jones zou worden met een hoge dosis humor maar dat is niet zo.
Het koetshuis is een boek waarbij je makkelijk met de personages meeleeft. Ze zijn toegankelijk en maken dat je dit boek in één ruk uit wilt lezen.
Het is een gesloten verhaal, je blijft dus niet met een cliffhanger zitten waarbij je zult moeten wachten op deel 2 van de serie voor antwoorden. Dat neemt niet weg dat de nieuwsgierigheid naar deel 2 gewekt is.