Een aanrader

Zeldasam Zeldasam
10 mrt 2021

Voorlezen vanaf 8
Zelf lezen vanaf 9
Geschikt voor kinderen die moeite met lezen hebben door bijvoorbeeld dyslexie.

Meneer Sleutelbeen is een rammelend skelet waarvan de vingers sleutels zijn. Hij is een OF ( een ondenkbeeldige fantasievriend).
Ben is een jonge jongen van 10 die zich alleen voelt. Hij heeft een lief monstertje als fantasievriend, genaamd Wauw.
Die denkbeeldige vriendje wordt echter ondenkbeeldig en meneer Sleutelbeen heeft als missie de gevaarlijke ondenkbeeldige vrienden naar de vergetelheid te brengen. Er komt namelijk alleen maar ellende van die ondenkbeeldige vriendjes. Hij is er van overtuigd dat de Wauw slecht is. Dat zie je toch aan de dingen die gebeuren? Uiteindelijk weet Ben meneer Sleutelbeen te overtuigen dat niet de Wauw slecht is maar Daisy, zijn eerste denkbeeldige vriendinnetje van vroeger. Ze steelt de sleutel naar de vergetelheid waar ze een schatzoekende piraat bevrijdt. Waar zal dit toe leiden?

Resencie Kevin (10): zielig dat Ben zo alleen is. Ik zou naar zijn feestje gaan en zijn vriend willen zijn. Het is een spannend boek met leuke tekeningen. Zijn er nog meer delen? Ik hoop dat ze die dan ook gaan vertalen.

Meer recensies van Zeldasam