Hartverscheurend, taboedoorbrekend & inspirerend!

zelfhulpjunkie 10 januari 2024
Abstract:
In Maar je lacht toch nog delen Mae Zaal en Iris de With beiden vanuit hun eigen perspectief openhartig hun ervaring met een depressie. Hun doel? Misstanden over depressie uit de weg ruimen & lotgenoten laten zien dat ze niet alleen zijn.

Dit vond ik goed:
Zelden las ik zo’n krachtig en openhartig geschreven boek als Maar je lacht toch nog. De levensverhalen van Mae & Iris zijn tegelijkertijd hartverscheurend en hoopgevend en juist dat is wat dit boek zo ongelooflijk belangrijk maakt voor lotgenoten en hun dierbaren. Er heerst in onze maatschappij helaas nog steeds een enorm taboe op mentale problemen, dus ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat we hierover praten. Bedankt Mae & Iris voor het openen van deze dialoog. Jullie kracht is inspirerend! Het boek switcht steeds van perspectief tussen beiden dames (die allebei een hele fijne schrijfstijl hebben) en leest daardoor erg prettig door.

Dit boek is voor jou als je:
+ zelf last hebt van depressieve gevoelens.
+ iemand in jouw omgeving hebt met depressieve gevoelens en je diegene graag beter wilt begrijpen.
+ je meer wilt leren over depressie & wilt bijdragen aan het doorbreken van het taboe daarop.
- trigger warning: eetstoornissen, seksueel misbruik, zelfbeschadiging en zelfdoding.

Meer zelfhulpboekenreviews lezen? Check @zelfhulpjunkie op Instagram!

Meer recensies van zelfhulpjunkie