Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Giveaway

  • Geplaatst

    26-05-2023
  • Einddatum

    18-06-2023

Een Thriller Weken Top 10 boek voor een recensie: 'De schreeuw van de zeearend'

Van 26 mei tot en met 18 juni zijn het de Thriller Weken. Speciaal voor jou selecteerden boekverkopers hun tips voor de Thriller Weken Top 10. Lees een sneak preview van De schreeuw van de zeearend van Karin Smirnoff en maak kans het boek te winnen als jij er een recensie over wilt schrijven.

Karin Smirnoff (1964) is van oorsprong journalist en naast auteur ook de directeur van een houtbedrijf. Ze debuteerde in 2018 met Mijn broer, het eerste deel van een succesvolle trilogie. In 2021 werd ze gevraagd om na bedenker Stieg Larsson en David Lagercrantz de 'Millennium'-serie voort te zetten. De schreeuw van de zeearend is haar vijfde boek en het zevende deel in de 'Millennium'-reeks.

Het boek

In de wildernis van het hoge noorden van Zweden, buiten het zicht van de media en het grote publiek, zien grote rijke bedrijven hun kansen om onontgonnen gebied te ontwikkelen en te exploiteren. De enorme toestroom van nieuw geld trekt ook criminele bendes aan die in de schaduw opereren.

Lisbeth Salander is naar het noorden gereisd om een verbroken familieband te herstellen met een nichtje. Mikael Blomkvist is op weg naar de bruiloft van zijn dochter, maar raakt betrokken bij een zaak die zijn familie bedreigt en hem terugbrengt naar de onderzoeksjournalistiek. Het duurt niet lang voordat hun paden weer kruisen en ze meegesleept worden in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Lees een sneak preview

Bekijk de Top 10

De Thriller Weken Top 10 is samengesteld door boekverkopers om je op weg te helpen door al het moois dat het thrillerlandschap je te bieden heeft. Je leest bovendien sneak previews van alle tien de boeken.

Naar de Thriller Weken Top 10

Recenseren kun je leren

Een 'recensie' klinkt eng, maar een lezersrecensie is in feite niets anders dan je leeservaring in je eigen woorden. Iedereen kan het (leren). In elke Thriller Weken Top 10-winactie die je de komende weken tegen gaat komen, delen we een tip met je, zodat jij straks helemaal voorbereid aan de slag kunt. Onze eerste tip is: schrap alle leesclichés uit je recensie (leest als een trein, haardvuren, dekentjes, knus, thee).

Meer tips vind je in de recensieoverzichten en in de speciale themaweken komende zomer.

Win en recenseer

Zou jij het liefst direct verder willen lezen? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Signatuur vijf exemplaren van deze thriller weggeven in ruil voor een recensie. Zo maak je kans:

Hoe het werkt

1) Lees het fragment om te ontdekken of dit boek je aanspreekt
2) Je hebt in de komende weken tijd om het boek te lezen
3) Als een van de winnaars lees je het boek
4) Je schrijft een eerlijke recensie (bekijk hier 7 recenseertips)
5) Plaats je recensie (van minimaal 150 woorden) uiterlijk 30 juli op de Hebban boekpagina

Om mee te doen

1) Vul onderstaand deelnameformulier volledig in
2) Geef in het opmerkingenveld van het formulier antwoord op de volgende vraag:

Waarom wil jij juist dit boek uit de Thriller Weken Top 10 lezen en recenseren?

Tip: met een volledig leeg profiel word je niet snel geselecteerd voor leesprojecten. Zorg er dus voor dat je profiel hier op Hebban enigszins ingevuld is, met een profielfoto, een profieltekstje, gelezen boeken op je planken en een handvol recensies. Zo kunnen wij goed zien of jij dé lezer bent voor dit boek!

Account maken

Reacties op: Een Thriller Weken Top 10 boek voor een recensie: 'De schreeuw van de zeearend'