Giveaway

 • Geplaatst

  01-06-2021
 • Einddatum

  13-06-2021

Schrijf je in voor de leesclub met 'De kaalvreter' van Machteld Siegmann

De debuutroman van Machteld Siegmann, De kaalvreter, wist bij verschijnen de longlist van de Hebban Debuutprijs 2020 te halen. Ook won het de CLO-Byblosprijs en de jury- en publieksprijs van De Bronzen Uil. Hebban organiseert een leesclub met het beklemmende boek. Schrijf je nu in!

Machteld Siegmann (1972) is neerlandicus en werkt als redacteur en tekstschrijver. Ze schreef al verschillende manuscripten voor ze besloot bij een uitgever aan te kloppen. Dat deed ze in eerste instantie met een historische roman, maar uiteindelijk belandden ze toch bij De kaalvreter. Het debuut gooide hoge ogen en won verschillende prijzen. 

'Omdat het perspectief wisselt tussen dat van een hardwerkende vader, een depressieve moeder, een opgroeiende puber en een kind, verandert ook de verteltoon keer op keer. Vanzelfsprekend ziet een elfjarige de dingen anders dan een volwassene. Ieder bekijkt het instorten van dit gezin op een heel andere manier.' – Hebban-recensie

De kaalvreter is daarmee een mozaïekroman. Vanuit verschillende perspectieven maakt Siegmann duidelijk welk drama zich voltrekt in het hoofd van hoofdpersonage Leie, en welke impact dat heeft op haar gezien. Hoe kunnen de mensen die van haar houden tot haar doordringen? En kan ze de kracht opbrengen weer te leren leven?

De kaalvreter

Leie Blum wordt in de Tweede Wereldoorlog als driejarige ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is Leie aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als kind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht.

Lees de eerste hoofdstukken

Doe je mee?

We hebben 15 leesexemplaren beschikbaar voor deelnemers aan deze leesclub. Ben jij enthousiast over dit boek, vul dan onderstaand inschrijfformulier in en zet in het opmerkingenveld wat je motivatie is om voor dit boek mee te doen met een leesclub! Lees ook: Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Tip: zorg voor een ingevuld en actief Hebbanprofiel met boeken op je planken en minimaal een paar recensies, dan maak je meer kans op deelname.

Neem alvast een kijkje in de leesclub rond De kaalvreter

De voorwaarden

 • Ga je op vakantie? Schrijf beter niet in.
 • Lees de Gefeliciteerd-mail die je bij inloting ontvangt goed door.
 • De leesclub start meteen na de Gefeliciteerd-mail, dus duik het Leesclubcafé in zodra je die ontvangt.
 • Word je ingeloot, dan verwachten we gedurende de volledige looptijd van de leesclub actieve deelname van je in alle onderdelen (café, discussie en recensie)
 • Heb jij nog geen Hebban-account, maar wil je wel graag meedoen met deze leesclub, dan maak je een account aan en schrijf je alsnog in.
 • Meedoen met een eigen exemplaar kan altijd, inschrijven is dan niet nodig, meld je in Leesclubcafé.
 • Het gaat altijd om een papieren boek (tenzij anders vermeld).
 • Check je spambox regelmatig als je inschrijft voor projecten en acties.
 • Dit zijn de leesclubvoorwaarden.
 • Inactiviteit na ontvangst van het boek zal leiden tot uitsluiting van deelname aan toekomstige leesclubs en winacties.
 • Je bespreekt het boek altijd met respect.

Account maken

Reacties op: Schrijf je in voor de leesclub met 'De kaalvreter' van Machteld Siegmann

Gerelateerd

Gesponsorde boeken