Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Actievoorwaarden

Terug naar de startpagina

Disclaimer | Privacystatement | Huisregels | Leesclubvoorwaarden

Actievoorwaarden

Dit zijn de actievoorwaarden zoals die gelden voor acties met digitale producten georganiseerd door of in samenwerking met Hebban.

Let op: epubs delen of verspreiden mag nooit!

Stappenplan bij downloadproblemen

Let op! We krijgen vragen van lezers die het niet lukt de epub te downloaden of te openen en lezen. Dit is met name het gevolg van instellingen op je eigen apparaat, dus dat kunnen wij op afstand niet voor je oplossen. Heb jij moeilijkheden met downloaden, check dan even deze vier punten:

 1. Ben je ingelogd?
 2. Probeer het op een ander apparaat of op een ander browser (of kijk naar je downloadinstellingen)
 3. Probeer het op een ander tijdstip (stabiele wifi thuis werkt beter dan op een open netwerk)
 4. Heb je een epublezende app op je tablet/telefoon/computer? Zo niet, check je appstore. Zonder kun je een epub niet openen en lezen.
 5. Lukt het nog steeds niet, vraag dan even in je omgeving iemand die handig is met computers en het internet om te helpen. Het is heel moeilijk om op afstand in te schatten wat het probleem is, dus iemand die even met je mee kan kijken is het beste.

Meer tips

 • Een epub downloaden - Klik op de downloadlink (of -button). Afhankelijk van de instellingen op het apparaat waarmee je downloadt, plaatst je computer de epub automatisch in een map (meestal 'Downloads' of iBooks) of vraagt hij je waar je de epub wilt opslaan.

 • Ik kan de link niet aanklikken - Als je mail in de spambox staat, kunnen de links geblokkeerd zijn. Je moet dan de mail aanmerken als gewenst en uit de spambox halen. Vooral gmail is hier enorm vervelend in. Probeer wat verschillende instellingen en opties en knoppen uit om je mail te bevrijden. Vraag eventueel iemand thuis om even mee te kijken.
 • Persoonlijk gebruik - Een ontvangen digitaal boek (epub, pdf of ander formaat) is voor persoonlijk gebruik door degene die het bestand heeft gedownload en mag niet verder verspreid worden. Met verspreiden wordt bedoeld het delen, verkopen en/of uitlenen van het boek in welke vorm dan ook.

 • Beveiliging - Het illegaal verspreiden van een ebook leidt tot directe verwijdering van het Hebbanaccount. Daarnaast wordt de uitgeverij ingelicht. Illegale verspreiding van ebooks kan tevens leiden tot flinke boetes. Dit geldt ook voor gratis verkregen epubs.

 • Op de ereader - Voor instructies over het plaatsen van een ebook op een ereader verwijzen we je naar de handleiding van het apparaat. Dit kan verschillen per merk en type. De meest gebruikte methode is: downloaden van de epub via de computer en dan overzetten van de epub naar de ereader via het kabeltje van de ereader.

 • Epub lezen op de computer - Voor het lezen van een epub op computer, telefoon, tablet of laptop is een epub-lezer nodig. Er zijn diverse gratis programma's te vinden op internet. Google op 'epub lezen op computer'.

 • Mijn epub is een onbekend bestand? - Waarschijnlijk heb je op je computer geen epub-lezend programma dat epub-bestanden herkent. Je computer herkent die extensie dan niet en geeft dus een foutmelding. Download een epublezend programma'tje, zodat je altijd goed epubs kunt downloaden.

 • Mijn epub is niet te lezen! - Dat komt waarschijnlijk ook omdat je geen epub-lezend programma of app op je apparaat hebt staan. Download een app of programma en dan kun je het epub-bestand prima en leesbaar openen.

 • Ik download via mijn iPad en ik kan de epub niet terugvinden - De iPad kan bijzonder mysterieus omgaan met gedownloade epubs. Probeer het beter op een ander apparaat of zorg ervoor dat je zeker weet waar je download terecht komt (zie je instellingen op de iPad).

Ebook giveaways

Onderstaande informatie geldt voor ebook giveaways waarbij je een inschrijfformulier moet invullen.

 • De tegenprestatie - De voorwaarden voor het ontvangen van een ebook zoals gesteld in de giveaway (bijvoorbeeld het plaatsen van een recensie op Hebban) zijn bindend. Als een recensie wordt gevraagd, als verplichte voorwaarde, dan moet de recensie altijd binnen een maand geplaatst worden op Hebban, tenzij er een andere termijn of een specfieke datum is genoemd. Bij het uitblijven van de afgesproken tegenprestatie kan uitsluiting van verdere giveaways volgen, zonder bericht hierover te ontvangen.

 • De downloadmail - Voor het downloaden van de gekregen epub ontvang je een mail. Voeg het mailadres vandaag@hebban.nl toe aan je contactpersonen of zorg ervoor dat het domein @hebban.nl als veilig is bestempeld in je (ongewenste) mailinstellingen, zodat de mail niet in je spambox terecht komt. Vooral met Hotmail belanden dit soort mails snel in de spam en dan vind je hem niet altijd meer terug. Bij spelfouten of tikfouten in mailadressen kunnen we helaas niet achteraf wijzigingen doorvoeren, dus controleer je mailadres goed in je inschrijfformulier! Voor de correcte ontvangst van de downloadmail ben je als inschrijver zelf verantwoordelijk. Dus kijk in die spambox!
  Is je downloadmail in de spam beland, dan kan het zijn dat afbeeldingen en links zijn geblokkeerd. Je moet de mail dan als veilig aanmerken om de link te 'bevrijden'.

 • Woon je niet in be of nl? - Wil je aan een ebookactie meedoen, maar woon je niet in Belgie of Nederland, vul dan in het landenveld be of nl in en zet in het opmerkingenveld duidelijk in welk land je woont. Bij ebookacties hebben we meestal alleen je mailadres nodig en kun je gewoon meedoen. Bij andere winacties waarbij boeken moeten verstuurd worden, kun je alleen meedoen met een adres in Belgie of Nederland.