Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

9 Liefdestitels voor Young Adults

Valentijnsdag is aangebroken: tijd voor een lijst met de mooiste liefdestitels voor jongeren, letterlijk. Hebban Young Adult zette er negen voor je op een rij. Van (gedichten-)bundel tot roman, van humoristisch tot ontroerend, van luchtige tot zware thema's, van non-fictie tot fictie. Een lijst die net zo divers is als de liefde kan zijn.

Liefde & ander onbehoorlijk gedrag – Mathijs Meinema
Hoofdpersoon Thijs vertelt in deze bundel niet alleen over zijn eigen ervaringen in de liefde, maar ook over die van de mensen om hem heen. Het boek bestaat uit een bundeling van blogs die eerder verschenen op ABCyourself.nl, een website waar jong schrijftalent de kans krijgt verhalen, columns en blogs te publiceren. Het project werd opgezet door auteur Edward van de Vendel. 

Liefde en andere vreemde woorden – Erin McChahan
Dit boek vertelt het humoristische liefdesverhaal van de vijftienjarige hoofdpersoon Josie. Zij gelooft niet in de liefde, is zelf nog nooit verliefd geweest, tot ze haar leraar Ethan ontmoet… En dan is er ook nog haar best vriend Stu en de vervelende verloofde van haar zus Kate.

Niet zonder liefde – Marita de Sterck
Een ontroerend liefdesverhaal over Juma en Arjun. Zij houden hun relatie geheim, tot Arjun erop aandringt dat ze eindelijk aan hun ouders vertellen dat ze samen zijn. Een boek dat bestaat uit flashbacks en flashforwards die uiteindelijk een mooi totaalbeeld geven van een liefde die hindernissen moet zien te overwinnen.

Fatale liefde – Carry Slee
Een verhaal over twee vriendinnen: de een in een vaste relatie met een vriend die niet wil samenwonen, de ander in een prille liefde met een jongen die misschien ook niet is wie hij lijkt. Wat volgt zijn problemen met vriendjes, huisgenoten en ouders, drugs, onvruchtbaarheid, ongewenste zwangerschap en oplichting.

Een bewijs van liefde – Door van der Wiele
Over een bijna vijftienjarig meisje in Mexico Stad, die verliefd wordt op de knappe Arturo. Als bewijs van haar liefde voor hem dwingt hij haar tot een nacht samen, met een ongewenste zwangerschp tot gevolg. De auteur baseerde het verhaal op het lot van de vele tienermoeders met wie ze te maken kreeg toen ze als antropoloog werkzaam was in Mexico.

De dagen van de bluegrassliefde – Edward van de Vendel
Jeugdroman waarin twee jongens, een Nederlander en een Noor, in de zomervakantie na hun eindexamen een jeugdkamp gaan leiden in Amerika. Er bloeit een prille liefde op tussen hen, maar kun je overal vertellen dat je homoseksueel bent of is het in sommige gevallen beter je mond te houden?

Het is de liefde die we niet begrijpen – Bart Moeyaert
Een bundel van drie verhalen, die toch één geheel vormen. Het geeft een beeld van een familie waarin iedereen op zijn manier op zoek is naar liefde. Een verhaal over liefde, en de conflicten die daarbij horen.

Zeer kleine liefde – Ted van Lieshout
Een bundel gedichten die is opgebouwd rond een briefwisseling tussen een 12-jarige jongen en een volwassen man. Een liefdesrelatie die niet is toegestaan bloeit tussen hen op. De auteur schreef later ook de roman Mijn meneer, dat hij baseerde op de ervaringen die hij als jongen had met een pedofiele man.

Liefde, liefde, nog eens liefde – Mariken Jongman
Dit is de tweede roman over hoofdpersonage Kiek. Deze vijftienjarige vindt het de hoogste tijd voor haar ‘eerste keer’. Samen met haar vriendin Lot spreekt ze af dat zij dit jaar nog met een jongen naar bed zullen gaan. Maar hoe pak je dat aan? Een eerlijk en vooral grappig verhaal over hoe ingewikkeld liefde kan zijn.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
393 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 9 Liefdestitels voor Young Adults

 

Overig

9 Liefdestitels voor Young Adults

op 13 februari 2015 door Lindy (Hebban Crew) 9 boeken 4 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken