Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Aanwijzing over verloop misdaadserie Broadchurch verstopt in thriller

door Hebban Crew 1 reactie
Een hint over het verloop van het tweede seizoen van de Britse misdaadserie Broadchurch zit ergens verstopt in het boek dat bij de reeks verschijnt. Het eerste seizoen trok in Groot-Brittannië tien miljoen kijkers en werd ook in Nederland goed ontvangen.

Seizoen twee van Broadchurch is momenteel in de maak. Er worden opnamen gemaakt in West Bay, in het graafschap Dorset in het zuidwesten van Engeland. Hoewel er over de verhaallijn niets naar buiten mag worden gebracht, heeft de bedenker van Broadchurch, Chris Chibnall, een kleine verwijzing verstopt in het bijbehorende boek van schrijfster Erin Kelly, dat volgende maand in Groot-Brittannië verschijnt. Uitgeverij Boekerij brengt de Nederlandse vertaling van Broadchurch  in november op de markt.

Voor de lezers die de serie begin dit jaar niet hebben gevolgd: Het Britse kustplaatsje Broadchurch is in rep en roer als de elfjarige Danny Latimer dood wordt aangetroffen op het strand. Als blijkt dat hij vermoord is komen Alec Hardy en Ellie Miller de zaak onderzoeken. Hardy is net gepromoveerd tot inspecteur, de baan waar Miller op rekende. Hij heeft geen band met het dorp, zij is er opgegroeid en kent de mensen door en door. Tenminste, dat dacht ze.

''Drie dagen voordat het boek naar de drukker zou gaan, kwam Chris Chibnall op de proppen met een kleine aanwijzing over wat er gebeurt in serie twee'', vertelt Erin Kelly aan het weekblad Radio Times. ''Het gaat om een hint die alleen de diehard-kijkers van de serie zullen oppikken. Het gaat om een korte zin.'' De schrijfster neemt zich voor de sociale media en fora af te struinen om te bekijken of iemand de oplossing heeft gevonden.

Kelly is verbaasd over de uitgesproken aandacht die Broadchurch ten deel is gevallen. ''Normaal gesproken heeft alleen fantasy of sciencefiction een soortgelijke fanatieke aanhang, bij een klassieke Britse misdaadserie is dat minder vaak het geval.'' 

In de tweede serie keren de acteurs David Tennant en Olivia Colman, die in de eerste reeks de dood van Danny onderzochten, weer terug. De cast wordt verder aangevuld met Charlotte Rampling en James D'Arcy.

(Bron: The IndependentOver de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Aanwijzing over verloop misdaadserie Broadchurch verstopt in thriller

 

Gerelateerd

Over

Erin Kelly

Erin Kelly

Erin Kelly (Londen, 1976) is een bekende Britse auteur. Ze groeide op ...