Hebban vandaag

Nieuws /

Acteurs lezen kerstverhalen van Heytze en Moeyaert

In de week van kerst lezen acteurs in het radioprogramma ‘Nooit meer slapen’ een modern kerstverhaal voor. Die zijn geschreven door Ingmar Heytze, Hanneke Hendrix, Bart Moeyaert, Simon Rich en  L.H. Wiener.


Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 december brengen acteurs Hans Dagelet, Monic Hendrickx, Cas Enklaar, Tamar van den Dop en Britte Lagcher de luisteraars van ‘Nooit meer slapen’ in kerststemming. Het radioprogramma werkt daarvoor samen met de stichting Uitgelezen Verhalen, die korte literaire verhalen in het theater programmeert, voorgedragen door acteurs. Een nieuw concept waarin literatuur en theater elkaar ontmoeten. Volgens de stichting komen de verhalen door het inzetten van acteurs pas echt tot leven.  

Zo leest Cas Enklaar ‘Het warme meisje’ van Bart Moeyaert voor, waarin de jonge ik-figuur en zijn zes broers met Kerst opeens een meisje te logeren krijgen. En Britte Lagcher brengt de echte Kerstman tot leven bij haar voordracht van Simon Rich’ hilarische ‘Ik zag mamma de Kerstman kussen’.  

De andere verhalen zijn ‘Kaasmis’ van Ingmar Heytze (voorgedragen door Hans Dagelet), ‘De Gesmolten Emmer’ van Hanneke Hendrix (door Monic Hendrickx) en L.H. Wiener’s verhaal ‘Christus is een karper’ (gelezen door Tamar van den Dop).     

De kerstverhalen worden van maandag 21 tot en met vrijdag 25 december direct na het nieuws van 01.00 uur ’s nacht voorgelezen. Op 28 december lezen de acteurs de verhalen nogmaals live in het Deventerse Theater Bouwkunde.
Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Acteurs lezen kerstverhalen van Heytze en Moeyaert

 

Over

Bart Moeyaert

Bart Moeyaert

Bart Moeyaert is een Vlaamse schrijver die in 1983 debuteerde met de jeugdroman ...

L.H. Wiener

L.H. Wiener

L.H. Wiener is een Nederlandse prozaschrijver. Hij debuteerde met verhalen in De...

Gesponsorde boeken