Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Alleen met de goden - rauw en kwetsbaar

'Alleen met de goden' van Alex Boogers won dit jaar de Boekhandelsprijs. Reden genoeg voor Hebban om een leesclub te organiseren, om te peilen of dit boek ook zo goed zou worden ontvangen door onze lezers. De roman zorgde in de leesclub voor wat discussiepunten, maar over het algemeen zijn de waarderingen positief. Leesclubcoördinator Maritza Dubravac vatte de discussie samen.

Twaalf enthousiaste deelnemers lazen in maart en april de bekroonde roman van Alex Boogers, Alleen met de goden. 'Een overweldigende coming-of-age roman, waarin Boogers al zijn thema’s laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, meeslepende vertelling een zoektocht naar een vader', zo valt te lezen op de flaptekst.

Al snel nadat de deelnemers zijn begonnen met lezen komt de discussie op gang, onder andere over de ontwikkeling van het verhaal. Volgens een aantal lezers is die nauwelijks aanwezig in het verhaal, waardoor het boek minder uitnodigt om te lezen. Volgens een andere deelnemer is dit juist met opzet gedaan door Boogers, en zijn de veranderingen zeker aanwezig op een subtiele en onderhuidse manier.  Ook over de emoties van de personages en over het ik-perspectief waarin de roman is geschreven, zijn de meningen verdeeld.

De deelnemers van deze leesclub kregen ook de gelegenheid om vragen aan Alex Boogers te stellen. De auteur beantwoordde onder meer vragen over de belangrijkste redenen om Alleen met de goden te schrijven en over het autobiografische gehalte van de roman.

Alhoewel de meningen wat uiteenlopen, heeft dit leesclubboek op de meeste lezers een diepe indruk achtergelaten. Sommige deelnemers moesten echt even bijkomen van het boek. Het eindoordeel is dan ook voornamelijk positief, Alleen met de goden scoort een gemiddelde van 4,1 van de 5 sterren! Vooral de rauwe en tegelijkertijd kwetsbare kant van het boek weten de deelnemers te waarderen.

Om het volledige verslag van Maritza Dubravac en de hele leesclubdiscussie nog eens na te lezen, kun je terecht op de leesclubpage van Alleen met de goden.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Alleen met de goden - rauw en kwetsbaar

 

Gerelateerd

Over

Alex Boogers

Alex Boogers

Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het mysterieuze pseudoniem M....

Hebban Spots

Alleen met de goden

46 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Alleen met de goden van auteur Alex Boogers (Uitgeverij Podium). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is...

Gesponsorde boeken