Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Amanda: 'Een smeltend ijsje is voor mij niet direct een associatie met een thriller'

door Amanda 4 reacties
Deze week verschijnt 'Getelde dagen', het vijfde boek van Siska Mulder. Ter gelegenheid hiervan staat Hebban Crimezone de hele week voor een groot gedeelte in het teken van Siska Mulder. Vijf Hebban-lezers mochten het boek alvast lezen en vertellen erover. In de tweede lezers-Q&A is het woord aan Amanda van Leeuwen.

Heb je al eens eerder iets van Siska Mulder gelezen? 
Getelde dagen is het eerste boek dat ik van Siska Mulder heb gelezen. Ik heb het boek Met zachte hand in de kast staan, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. (Nog zoveel op mijn NTL-stapel! :-O ) Ik heb Siska Mulder vorig jaar bij het Thrillerfestival in Zoetermeer ontmoet en heb hierbij ook gelijk het boek laten signeren! Ze kwam over als een leuke, sympathieke vrouw met hart voor haar werk.

Wat dacht je bij het horen van de titel Getelde dagen?
Dat het te maken had met iemand wiens dagen zijn geteld. Althans dat leek mij het meest logische.

Wat vond je ervan?
Ik kan het iedereen aanbevelen. In het begin moest ik wel even in het verhaal komen; we beginnen op dag nul, dan ineens op dag vier en daarna op dag 71. Dat vond ik even wat verwarrend werken. Het begin van het verhaal vond ik ook ietwat langdradig, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat greep het mij echt. Ik vond het vreselijk wat Remie allemaal moest meemaken en kon mij helemaal inleven in haar positie. Naarmate het boek vorderde werd het ook erg spannend en vond ik het moeilijk om het nog weg te leggen. Het einde was ronduit verrassend en schokkend…

Cijfer?
Ik denk dat ik het boek een 8 geef. Doordat het begin wat verwarrend was en naar mijn zin een beetje traag op gang kwam is het geen 10. Het einde van het boek daarentegen maakt het wat trage begin meer dan goed.  

Wat vond je kenmerkend aan dit boek? 
Het is een realistisch boek, zeker wat de scheidingen en politieke schandalen aangaat. Daarbij zijn vechtscheidingen ook vaak aan de orde. Ik ga er alleen wel vanuit dat die over het algemeen iets minder minder heftig zijn en minder ernstige gevolgen hebben dan de vechtscheiding in dit boek.  

Wat vind je van de personages? Heb je een favoriet personage? Waarom is dat je favoriet?
Ik vind de personages mooi en geloofwaardig neergezet, je kunt je helemaal inleven in de gevoelens en beweegredenen van iedereen. Ik vond Remie het mooiste personage, in het begin van het boek wordt ze voorgesteld als een sterke, stabiele en zelfbewuste vrouw. Na alle gebeurtenissen in het boek is ze al haar zelfverzekerdheid kwijt en blijft ze achter als een gebroken vrouw. Toch pakt ze haar leven weer op en vecht terug, ze laat zich niet zomaar kisten. Dat vind ik zo mooi en goed beschreven dat zij mijn voorkeur heeft.  

Zou je het boek in de boekwinkel oppakken?
Ik heb de cover van het boek bekeken, maar als ik het in de winkel zou zien liggen zou ik het niet direct met een thriller associëren. De cover ziet er vrij vrolijk uit, blauw met een smeltend ijsje, ik zou die eerder bij een roman verwachten. Daarom zou ik het boek minder snel oppakken in de winkel. Een smeltend ijsje is voor mij niet direct een associatie met een thriller. Maar na het lezen van het boek snap ik dat de cover vooral op de kinderen slaat.  

Ga je nog meer van Siska Mulder lezen na Getelde dagen?
Ik denk het wel, ik heb Met zachte hand nog in de kast staan en Doof, Na Delphine en Zus heb ik op mijn e-reader staan. Dus ik kan nog even vooruit. Ik ga deze boeken sowieso nog lezen.  

Heb je nog vragen voor Siska?
Hoe ben je op het idee van deze plot gekomen? Heb je zelf iets soortgelijks meegemaakt, of ken je iemand die dit heeft meegemaakt? En hoe ben je op het idee gekomen van een vooraanstaande politicus, ben je geïnteresseerd in politiek of politieke schandalen?  Over de auteur

Amanda

68 volgers
930 boeken
36 favoriet


Reacties op: Amanda: 'Een smeltend ijsje is voor mij niet direct een associatie met een thriller'

 

Gerelateerd

Over

Siska Mulder

Siska Mulder

Wees gewaarschuwd. Ik schrijf psychologische thrillers die je nachtrust er niet...

Gesponsorde boeken