Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Andersenprijs naar Chinese kinderboekenschrijver

Illustrator Rotraut Susanne Berner uit Duitsland en kinderboekenschrijver Cao Wenxuan uit China hebben de Hans Chr. Andersenprijs 2016 gewonnen. Dat heeft de organisatie gisteren tijdens de kinderboekenbeurs in het Italiaanse Bologna bekendgemaakt.

De Hans Christian Andersenprijs is een tweejaarlijkse internationale oeuvreprijs voor kinderboekenmakers en wordt ook wel 'de kleine Nobelbprijs' genoemd. Kandidaten voor de longlist van de Andersenprijs worden aangedragen door IBBY, een internationaal netwerk voor jeugdliteratuur. Aan de prijs is geen geldbedrag verbonden. 

Schrijver Ted van Lieshout en illustrator Marit Törnqvist waren door IBBY-Nederland genomineerd voor deze tweejaarlijkse internationale oeuvreprijs voor kinderboekenmakers. Het was voor het eerst dat twee Nederlanders op de shortlist van in totaal tien makers staan. Bij de vorige editie van de prijs, in 2014, haalde Van Lieshout ook al de shortlist, voor Törnqvist was het de eerste keer.

De enige Nederlandse kinderboekenmakers die ooit onderscheiden werden met de prijs, die sinds 1956 wordt uitgereikt, zijn Annie M.G. Schmidt (in 1988) en Kikker-tekenaar Max Velthuijs (in 2004). Andere winnaars waren Astrid Lindgren en Aidan Chambers.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Andersenprijs naar Chinese kinderboekenschrijver

 

Gerelateerd

Over

Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner

De Duitse Rotraut Susanne Berner is een van 's werelds bekendste en beroemdste i...

Gesponsorde boeken