Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Apple weigert 'aanstootgevende' navel

door Hebban Crew 1 reactie
De iBookstore van Apple heeft 'De navel van Daphne', het boek van de Nederlandse filosoof en essayist Maarten Doorman, geweigerd. De cover zou 'ongepast' zijn.

In het vorig jaar verschenen boek De navel van Daphne roept Maarten Doorman, schrijver, filosoof en docent kunstkritiek aan de Universiteit van Amsterdam, de vraag op of alles mag in de kunst of dat er toch grenzen zijn. Veel hedendaagse kunstenaars trekken met een boodschap de wereld in. Levert dat goede kunst op, vraagt Doorman zich af. In zijn boek werpt hij aan de hand van voorbeelden nieuw licht op het engagement in de kunst.

Niet alleen is de cover 'ongepast', ook de inhoud van De navel van Daphne zou volgens Apple aanstootgevend zijn. Om die redenen heeft het bedrijf besloten het boek niet in de catalogus van de iBookstore op te nemen. Dat laat uitgeverij Prometheus weten in een persbericht, meldt NRC Handelsblad.

Op de cover van het boek is het ontblote lichaam te zien van een vrouw. Met haar hand bedekt ze haar kruis. Doorman laat in een reactie aan de krant weten de afbeelding niet 'seksueel expliciet' te vinden.

Bron: NRC HandelsbladOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Apple weigert 'aanstootgevende' navel

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken