Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur Alex Bakker opent TransPride

Auteur Alex Bakker zal aanstaande zaterdag de tweede editie van TransPride in Amsterdam officieel openen. Daarnaast is hij betrokken bij diverse activiteiten gedurende het festival.

Het TransPride festival (25 juli - 2 augustus) in Amsterdam is in het leven geroepen met als doel om transgenders meer zichtbaar te maken in de samenleving. Gedurende negen dagen zijn er verschillende activiteiten rondom kunst en cultuur, die de beeldvorming van transgenders zal versterken.

Alex Bakker werd oorspronkelijk geboren als jongste dochter in een protestants gezin, woonachtig in Drenthe. Toen hij achtentwintig jaar oud was, veranderde hij van geslacht. Het was voor hem een nieuw begin, in het juiste lichaam. Het duurde vijftien jaar voordat hij de gebeurtenissen in zijn jeugd onder ogen kon zien. In zijn debuut Mijn valse verleden gaat hij op zoek naar de pijnlijke waarheid van vroeger.

De auteur schoof vorig jaar aan bij het televisieprogramma Koffietijd om te vertellen over de totstandkoming van zijn debuut en de moeilijke tijd die hij in zijn jeugd doorbracht.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Auteur Alex Bakker opent TransPride

Gesponsorde boeken