Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur van de week: Elly Koster

De boeken van Elly Koster spelen zich allemaal af in Noorwegen. Ze hoopt met haar verhalen de lezers voor korte tijd mee op reis te kunnen nemen naar een andere wereld.
Deze week is Elly Koster auteur van de week op Hebban Feelgood.


Wie is Elly Koster?
Iemand die erg gelukkig is met haar echtgenoot, kinderen en kleinkinderen, iemand die kan genieten van kleine dingen en stil kan worden van grootse natuur, en iemand die het leuk vindt haar fantasie te gebruiken bij alles wat ze ziet, hoort, leest en meemaakt en dat toe te passen op de verhalen die ze schrijft. Ja, volgens mij ben ik dat zo ongeveer.

Hoe ziet jouw dagindeling eruit?
Daar valt geen peil op te trekken. Ik schrijf fulltime en normaal gesproken kruip ik na het ontbijt achter mijn laptop of soms zelfs voor het ontbijt, maar het kan net zo goed gebeuren dat ik geen inspiratie heb en eerst op de fiets boodschappen ga doen of een eindje ga lopen. Daarna kan ik met frisse moed aan de slag gaan en de rest van de dag mijn fantasie op het beeldscherm loslaten. Ik moet van mezelf een keer per dag naar buiten, even buitenlucht opsnuiven, anders functioneer ik niet goed. En soms komt een van onze dochters onverwachts langs voor een kop koffie of thee. Wanneer je jezelf, zoals in mijn geval, moeilijk van je laptop kunt losweken is dat een fijne en welkome onderbreking.  De ene keer stop ik met schrijven tegen de tijd dat het avondeten op tafel komt te staan, een andere keer ga ik na het avondeten door en als er veel inspiratie opborrelt wil het wel eens gebeuren dat ik tot middernacht of nog later aan het schrijven ben. Dus, wat mijn dagindeling betreft, daar zit beslist niet altijd een vast ritme in.

Hoe zijn jouw boeken te omschrijven?
Emoties en een beetje spanning met elkaar combineren en het een en ander laten plaatsvinden in een mooie omgeving, dat probeer ik op papier te zetten. Tot nu toe spelen al mijn boeken zich in Noorwegen af en ik hoop met mijn verhalen de lezers voor korte tijd mee op reis te kunnen nemen naar een andere wereld. Een wereld waar zich wel problemen voordoen, maar waar nog genoeg mooie dingen gebeuren die je een goed gevoel bezorgen, zodat je aan het einde van het verhaal het boek hopelijk tevreden dichtslaat.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Inspiratie haal ik overal vandaan. Soms zie, hoor of lees ik iets waarvan ik denk: daar kan ik wel wat mee. Dat noteer ik meteen, zodat ik het later kan gebruiken in een verhaal waar ik mee bezig ben of alvast als idee voor een nieuw verhaal bewaar. Je omgeving is een bron van inspiratie en eigen ervaringen zijn ook goed bruikbaar. Natuurlijk helpen mijn reizen naar het Hoge Noorden me enorm met het verzinnen van een bijzondere locatie en wat niet vergeten mag worden, is muziek. Muziek kan erg inspirerend werken.

Welke romance-auteurs lees je graag?
Dat is een lastige vraag. Ik lees namelijk echt van alles en nog wat. Alles wat me op dat moment aanspreekt. Maar als ik naar mijn boekenkast kijk kom ik o.a. boeken van Nora Roberts, Cathy Kelly en Katie Fforde tegen. Op het gebied van romans misschien toch een lichte voorkeur voor deze schrijfsters? 

Wat vind jij belangrijk in romantische boeken?
Een 'Feel Good' gevoel.

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
Er dwarrelen nog zo veel ideeën voor een verhaal door mijn hoofd, dat ik volgens mij tijd te kort ga komen om dat allemaal op papier te zetten. Ik ga uiteraard mijn best doen om al die ideeën vorm te geven en aan de hand daarvan hoop ik dat ik het geluk mag hebben dat er nog veel nieuwe boeken van mij uitgegeven worden waar ik lezers blij mee kan maken. Dat zou erg fijn zijn. Zonder lezers begin je niets en dus is het prettig als er regelmatig een boek van je verschijnt die je bij hen onder de aandacht kunt brengen en waarvan je hoopt dat het de lezers even meeneemt naar een andere wereld, zoals ik hierboven al noemde. Maar volgens mij dwaal ik nu iets af... Tja, dat is het gevaar wanneer je een schrijfster interviewt.   Over de auteur

Natascha van der Stelt

461 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Auteur van de week: Elly Koster

 

Gerelateerd

Over

Elly Koster

Elly Koster

Lezen en schrijven is iets waarmee ik altijd al bezig ben geweest. Daarnaast heb...

Gesponsorde boeken