Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur van de week: Erica James

Bijna iedereen heeft wel een boek van haar in de kast staan: Erica James. Ze staat voor bekend om haar meeslepende romans. In Nederland en België zijn al zo’n 260.000 boeken van haar verkocht. Haar thema? Echte mensen in herkenbare situaties. Hoog tijd dus om Erica James in het zonnetje te zetten.

In 1960 kwam Erica James ter wereld in het Engelse Surrey. Ze begon haar carrière als secretaresse en wisselde in haar werkende leven regelmatig van bedrijf. Op haar 36ste publiceerde ze haar eerste boek. Sinds die publicatie heeft ze een verslaving: het schrijven van verhalen. In haar vrije tijd leest ze graag, maar ze is ook actief gymster. Regelmatig is ze te vinden bij de gymclub in haar dorp.

Jullie favoriete boeken van Erica James
Onlangs vroegen we jullie in een giveaway naar jullie favoriete boek van Erica James. Er kwamen vele verschillende titels langs Hier is jullie top 5.
1/2       Zussen voor altijd (19%)
1/2       Beloofd is beloofd (19%)
3          Een huis vol vrienden (16%)
4          Schaduwleven (13%)
5          De kleine dingen (10%)

De bloemenjaren

Boekrestaurator, dat is het beroep van Saskia. Ze houdt ervan om haar dagen te besteden aan het voorzichtig restaureren van beschadigde en kwetsbare boeken. Boeken die ze toegezonden krijgt. Als ze op een dag een kwetsbaar boekje vindt, dat verborgen was in een Bijbel, kan ze haar nieuwsgierigheid niet meer in toom houden. Wie heeft de moeite genomen om dit document te verbergen en vooral: waarom? Saskia ontdekt een hartverscheurend verhaal over liefde in tijden van oorlog.

Zussen voor altijd

Harriet Swift heeft haar leven prima op orde. Een goede baan, 32 jaar, een leuke vriend en een gezellig ingerichte flat. Haar leven verandert op slag als Felicity, haar zus en beste vriendin, om het leven komt bij een ongeluk. Harriet is de voogd van de kinderen van haar zus en moet dus haar fijne leven verlaten om voor haar nichtjes te zorgen. Ze keert terug naar haar ouderlijk dorp en hoopt op steun van haar ouders. Alsof het ongeluk en het verlies nog niet genoeg is, komt Harriet erachter dat Felicity meer geheimen had dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Beloofd is beloofd
Maggie Storm werkt als schoonmaakster bij mensen die meer geld dan manieren hebben. ‘Ik moet eens wat beter voor mezelf opkomen,’ belooft zij zichzelf. Thuis heeft ze een man die totaal geen aandacht voor haar heeft en ze droomt over een leven zoals in een romantisch boek... Ella Moore neemt zich voor zich door haar hoofd en niet door haar hart te laten leiden. Ze wil zich niet meer laten meeslepen, want ze herstelt net van zeven verloren jaren in een kansloze relatie. ‘Geen vrouwen meer,’ zegt Ethan Edwards tegen zichzelf. Als afleiding van zijn deprimerende huwelijk gaat hij geregeld vreemd. Wanneer hij Ella tegenkomt, merkt hij dat hij graag bij haar is om andere redenen dan een avontuurtje.

De zomer aan het meer

Een uitnodiging voor een bruiloft valt op de mat. Schrik. Als die uitnodiging, waarin staat dat de liefde van Floriana’s leven gaat trouwen, nooit was verschenen, had ze waarschijnlijk wel uit kunnen wijken voor de auto. Dan hadden twee volslagen vreemden nooit haar hand vast hoeven houden en dan was de ambulance niet nodig geweest. Maar ook Esmée en Adam kunnen zo denken. Als ze elkaar niet hadden leren kennen, durfden ze nooit naar de bruiloft in Italië te gaan. En als Esmée haar nieuwe vrienden niet wilde helpen, was ze nooit teruggekeerd naar de plek waar ze haar eerste liefde had ontmoet. Altijd wilde ze al weten wat er met de man uit haar dromen was gebeurd. Maar nu, nu is het tijd om dat hoofdstuk af te sluiten.

Een huis vol vrienden

Mia wil tijd voor zichzelf. Het is tijd om haar drie volwassen kinderen de deur uit te schoppen. Haar man, die voornamelijk bezig is met zijn werk in Brussel, is ook weinig thuis, dus je zou zeggen dat Mia voldoende tijd heeft voor haar eigen dingen. Maar… Voordat ze het weet, is ze alweer de vredestichter in de familie.
Owen daarentegen verbaast zijn vrienden en familie door zijn bedrijf te verkopen en te verhuizen naar het platteland. Maar niet zomaar, het huis en de dorp hebben een bijzondere betekenis voor hem. Hij hoopt hier dan ook volledig tot rust te komen. Als Mia Owen gaat verwelkomen, schrikken ze van de aantrekkingskracht die ze op elkaar hebben.
En dat komt totaal ongelegen. Mia moet de familie redden en Owen is klaar met de liefde. Eén ding is in ieder geval duidelijk: de rust… Die zal even moeten wachten.  Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1962 boeken
96 favoriet


Reacties op: Auteur van de week: Erica James

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken