Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Auteur van de week: Jill Mansell

door Diana Mom 1 reactie
Waar wij vrolijk van worden? Titels als Huisje, boompje, feestje; Je bent geweldig; Scherven brengen geluk; De prins op het verkeerde paard en Rozengeur en Zonneschijn. Het is natuurlijk allang duidelijk dat we het over Jill Mansell hebben. Tijd om deze favoriet van velen eens uit te roepen tot auteur van de week!

 Jill Mansell is vooral bekend van haar heerlijk weglezende chicklits. Maar veel mensen weten niet veel meer over deze dame. Wist je bijvoorbeeld dat haar boeken in 12 landen worden uitgegeven en dat er al 2 miljoen Jill Mansells zijn verkocht in alleen Nederland?  

Van ziekenhuismedewerkster naar auteur
De schrijfster voert het vak nog niet haar hele leven uit. Eerst heeft ze jarenlang gewerkt in een ziekenhuis in Bristol. Hier woont ze nog steeds, inmiddels met haar man en kinderen. Het begin van Jills carrière is bijzonder te noemen. Na het volgen van een cursus creative writing besloot ze een boek te schrijven. Ze vond het verhaal briljant. Een vriend bood aan om het uit te typen. Wat gebeurde er? Het manuscript zag ze nooit meer terug. Sindsdien is het heel duidelijk voor de schrijfster: houd altijd een kopie van je boek bij je. Je weet nooit waar het anders terecht komt.  

Werkwijze

Jill heeft vaak nog geen idee waar ze over gaat schrijven. Ze speelt graag voor luistervink en de tv is een van haar beste vrienden. Ook probleempagina’s in tijdschriften vormen een inspiratiebron voor verhalen. Jill steelt alles wat haar boeken een spannende draai kan geven. En, ze schaamt zich er totaal niet voor!   Jill houdt van boeken waar je je goed bij voelt en schrijft zelf ook in dit genre.

Enkele titels van Jill Mansell die je zeker moet lezen  
Rozengeur en zonneschijn

Fotografe Sophie Wells werkt in de populaire badplaats St. Carys. Een relatie, dat laat ze voortaan maar aan zich voorbij gaan. Het verleden heeft haar geleerd dat dat slecht afloopt en dat wil ze niemand aandoen. Toch, wanneer ze Josh Strachen ontmoet, de nieuwe eigenaar van het gezellige chique hotel Mariscombe House, voelt ze zich enorm tot hem aangetrokken. Maar ze wil geen relatie en blijft hem afwijzen. En Josh, die blijft haar mee uit vragen. Waarom moet juist hij haar betrappen op skinny dippen? Sophie wordt enorm verliefd op Josh. Zou het haar lukken haar verleden opzij te zetten en te kiezen voor de liefde?  

Ondersteboven

Dat was lang geleden! Ginny is zo onder de indruk van de lange knappe man in de antiekwinkel dat ze per ongeluk met een duur item de winkel uit loopt. De lange knappe man ziet het als diefstal en voor ze het weet wordt ze door de hunk als dief gezien. Ginny is een werkloze vrouw van 38, die haar dochter, die net is gaan studeren, mist. Ze bedenkt van alles om haar leven opnieuw te laten bruisen en heeft zich ook weer opgesteld voor mannen. Maar is het wel zo simpel als dat Ginny het zich voorstelt?  

De prins op het verkeerde paard
Tiener Maddy Harvey was als tiener alles behalve populair. Ze droeg een ziekenfondsbrilletje, had scheve tanden en een bad hair life. Maar nu, nu is ze uitgegroeid tot een prachtige zwaan. Wanneer ze Kerr McKinnon ontmoet is het liefde op het eerste gezicht. Een paar dagen later ontdekt ze wie Kerr werkelijk is en dan beginnen de problemen. De prins op het verkeerde paard wordt door velen omschreven als een komische versie van Romeo en Julia.  

Winactie

Heb jij alle boeken van Jill Mansell al gelezen? Niet getreurd. Hebban geeft de nieuwste titel van Jill weg. Wil jij kans maken op Je bent geweldig van Jill Mansel? Vul dan het formulier op deze pagina in en deel met ons wat jouw meest geweldige leeservaring was met de boeken van Jill Mansell. Doe mee en misschien lig jij straks wel met de nieuwste Jill Mansell aan het strand!Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1962 boeken
96 favoriet


Reacties op: Auteur van de week: Jill Mansell

 

Gerelateerd

Over

Jill Mansell

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor ...

Gesponsorde boeken