Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Auteur van de week... Simone Foekens

Deze week zetten we auteur Simone Foekens in de spotlight. Simone Foekens schrijft behalve liefdesromans ook kinderboeken. Ook is ze op Hebban Romance actief als recensent. We stelden enkele vragen aan haar.

Wie is Simone Foekens?
Simone Foekens (1969) is geboren in Gouda en woont nu in Almelo. Ze heeft vier kinderen. In 2009 verscheen haar eerste boek, een jeugdboek met de titel Gedropt. In 2013 kwam haar eerste roman uit: Ster van hoop. Inmiddels heeft Simone tien titels op haar naam staan, dit zijn zowel romans als kinderboeken voor verschillende leeftijden.

Hoe ziet jouw dagindeling eruit?
’s Ochtends wordt er eerst ontbeten met de jongste die nog naar de basisschool gaat en met degenen die ook vroeg moeten beginnen. Als de jongste naar school is, worden er evt. boodschappen gedaan of wat noodzakelijke huishoudelijke klusjes. Daarna gaat de laptop aan en wordt er, met een lunchpauze tussendoor, geschreven tot de jongste uit school komt.

Hoe is/zijn jouw boek(en) te omschrijven?
Mijn boeken hebben vaak een originele insteek doordat er dingen in voorkomen die niet zo bekend zijn, bijvoorbeeld geocachen (schatzoeken met GPS). Ik wil de lezers graag een paar uur heerlijk leesplezier bezorgen. Niet voor niets is mijn motto: Lezen is dromen met open ogen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie komt meestal uit het leven van alledag. Je maakt dingen mee, leest weleens iets, praat eens met iemand… en langzaam groeit er een verhaal en/of een thema.

Welke romance-auteurs lees je graag?
Lastige vraag, want ik lees er zoveel graag, bijvoorbeeld Ina van der Beek, Greetje van der Berg, Gerda van Wageningen, José Vriens, Leni Saris, Sanne van Havelte, Cissy van Marxveldt enz. enz.

Wat vind jij belangrijk in romantische boeken?
Het moet goed/positief aflopen (oftewel: ze moeten elkaar wel krijgen). Het mag echt wel lekker romantisch zijn, maar het moet niet irreëel worden. Ook vind ik het leuk als er onderwerpen in spelen waar ik niets of niet veel van weet.

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
Volgend jaar (waarschijnlijk in maart) komt er een nieuwe roman uit, daarin speelt geocachen een rolletje, maar er komt ook een voormalig ouderwets snoepwinkeltje in voor. Pssst… Ik zal het alvast verklappen: ze krijgen elkaar!
Verder werk ik hard aan mijn vierde roman en denk ik na over een vierde deeltje in de Bart-serie.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Auteur van de week... Simone Foekens

 

Gerelateerd

Over

Simone Foekens

Simone Foekens

Simone Foekens (1969) is geboren in Gouda en woont nu in Almelo. Ze heeft vier k...