Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur van Georgia Nicolson-serie overleden

Louise Rennison, auteur van de young adult boekenserie Bekentenissen van Georgia Nicolson, is overleden. Ze is drieënzestig geworden.

Haar Britse uitgever, Harper Collins, liet weten: "It is with huge sadness that we can confirm the death of our much loved author and friend, Louise Rennison."

De boeken in de Georgia Nicolson-serie waren grotendeels gebaseerd op haar eigen jeugd in het Engelse Leeds, waar ze een klein huis deelde met haar ouders, grootouders en nog drie familieleden. Het gezin verhuisde in haar tienerjaren naar Nieuw Zeeland. Rennison keerde terug naar Groot Brittannië toen ze in de twintig was en volgde een theatercursus, waarna ze autobiografische theaterstukken ging schrijven en opvoeren. In de jaren tachtig trad ze op met meerdere succesvolle 'one woman shows', voordat ze als schrijver aan de slag ging.

In 1999 debuteerde ze met Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging , vertaald als Tijger, tanga's en tongzoenen. Dit was het eerste deel van de tiendelige Bekentenissen van Georgia Nicolson-serie, waarvan de eerste acht delen in het Nederlands zijn vertaald. Alleen in Engeland werden er al miljoenen van verkocht.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Auteur van Georgia Nicolson-serie overleden

 

Gerelateerd

Over

Louise Rennison

Louise Rennison

Louise Rennison was een Engelse schrijfster. Ze debuteerde met het eerste boek u...

Gesponsorde boeken