Hebban vandaag

Nieuws /

Avond rondom Nobelprijswinnares Alice Munro

Op woensdag 22 april organiseert de Bredase organisatie Café Livre een avond rondom Alice Munro en haar korte verhalen. De Canadese Alice Munro won in 2013 de Nobelprijs voor de Literatuur. Reden voor de Bredase organisatie Café Livre om op woensdag 22 april een avond te organiseren rondom deze laureaat en het unieke genre waarin ze zich meester toont: het korte verhaal.

Als sprekers zijn schrijfster Annelies Verbeke, bekend van onder meer de veelgeprezen roman Dertig dagen, en Nele Hendrickx, uitgever van Munro bij De Geus, geëngageerd. Samen zullen zij nader ingaan op het oeuvre van Munro en de receptie van haar werk en genre in Nederland en België. Ook delen Ruth Terwiel van boekhandel Van Kemenade & Hollaers en Anneke Sluimer van boekhandel Libris Buitelaar hun ervaring als lezer van Munro’s verhalenbundel Te veel geluk.

Kaarten à € 12,50 per stuk zijn te bestellen via cafelivrebreda@gmail.com of dezelfde avond verkrijgbaar aan de Kroonsael van Oncle Jean. Voor jongeren tot en met 25 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 7,50. Meer informatie: www.cafelivre.nl.

Locatie: Café Restaurant Oncle Jean, Ginnekenweg 338, Breda
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uurOver de auteur

Jean-Paul Colin

176 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Avond rondom Nobelprijswinnares Alice Munro

 

Gerelateerd

Over

Alice Munro

Alice Munro

Alice Munro studeerde aan de universiteit van Western Ontario en runde met haar eerste man James Munro in de jaren zestig een boekhandel. Munro heeft zich gespecialiseerd in het korte verhaal, bovendi...