Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Beau van Erven Dorens verkent het thrillergenre

door Hebban Crew 1 reactie
Iedereen schrijft tegenwoordig maar thrillers. Oud-advocaat Bram Moszkowicz publiceerde onlangs de goed ontvangen thriller 'Maffiamaat', oud-minister Herman Heinsbroek verpakte zijn politieke visie in 'Riskant spel' en binnenkort zet tv-presentator Beau van Erven Dorens eveneens de eerste schreden op het thrillerpad. In 'De methode' raakt een acteur verstrikt in het schemergebied tussen fictie en werkelijkheid.

Het schrijven van boeken is voor tv-presentator Beau van Erven Dorens (1970) geen onbekende bezigheid. Hij schreef onder meer de roman Pijn, het Handboek voor vaders en Beau's handboek voor studenten. Wie zijn naam googelt, komt regelmatig de omschrijving 'enfant terrible' tegen, hetzij van het Boekenbal, hetzij van de literatuur.

De methode, die in mei 2015 bij uitgeverij Prometheus verschijnt, is het thrillerdebuut van de SBS-presentator. Ooit veelbelovend acteur Chris Morgan trekt in zijn geboortedorp in New Hampshire alleen als clown in het ziekenhuis volle zalen. En dat is volgens zijn stiefvader vooral 'omdat de patiënten niet kunnen vluchten'. Net als Chris heeft besloten om zijn acteursdroom op te geven, wordt hij toegelaten tot een experimentele opleiding in method acting.

Met een lening van 5000 dollar vertrekt hij naar Hollywood om zich aan te sluiten bij een kleurrijk gezelschap acteurs, dat zijn examens moet afleggen in de praktijk van het echte leven. Pas als je werkelijk kunt doorgaan voor dokter, agent of advocaat, zo is de filosofie van de school, mag je jezelf acteur noemen.

Chris bewijst zich gedurende de uiteenlopende, soms gevaarlijke missies als een talentvol acteur, die fictie en realiteit naadloos in elkaar over kan laten lopen. Maar als hij tijdens een missie in een conferentieoord in de Rocky Mountains opgesloten raakt in een slaapkamer met het ontzielde lichaam van de man die de volgende president van Amerika had moeten worden, leert hij pas echt dat niets is wat het lijkt.

Andere nieuwe titels: 

Mano Bouzamour - Witte donderdag  (april 2015). Roman tegen de achtergrond van de drugsoorlog in Amsterdam. De joodse David en de Marokkaanse Mohammed werken als vakkenvuller bij de Albert Heijn. Ze zijn allesbehalve vrienden. Wanneer zij op een dag tussen de bananendozen twee waardevolle pakketjes vinden, raken ze verstrikt in de Amsterdamse onderwereld. Liquidaties zijn aan de orde van de dag.

Jussi Adler-Olsen - De grenzeloze  (april 2015). Weer een nieuw deel in de Q-serie (800.000 verkochte exemplaren in Nederland) en dus goed nieuws voor de fans van de Deense bestsellerauteur. Recherheur Carl Mørck onderzoekt een verouderde zaak: 17 jaar eerder verdween een jonge vrouw van school en werd later dood gevonden, opgehangen in een boom.

S.K. Tremayne - IJstweeling  (februari 2015). Een jaar nadat Lydia, de helft van een identieke tweeling, bij een ongeval is omgekomen, verhuizen haar ouders en tweelingzus Kirstie naar een afgelegen Schots eiland. Daar begint Kirstie vreemd gedrag te vertonen. Zij beweert dat zij Lydia is en dat Kirstie is overlede. S.K. Tremayne is het pseudoniem van 'een internationale bestsellerauteur' die woont en werkt in Londen.

Heerma van Voss & Heerma van Voss - Ultimatum (mei 2015). Eerste gezamenlijk schrijfproject van de broers Daan en Thomas Heerma van Voss. Na de onopgehelderde moord op zijn vrouw leidt oud-psychiater Aron een teruggetrokken leven in een vakantiebungalow. Hoewel hij nooit schuldig is bevonden, hangt de dood van zijn vrouw nog altijd om hem heen. Als blijkt dat de vriendin van zijn zoon onder soortgelijke omstandigheden is omgekomen, besluit Aron in actie te komen.

Arie Storm - Maans stilte  (maart 2015). Literatuurrecensent Arie Storm zei ooit over het fenomeen thriller: 'Pulp is het en de pulpigste pulp blijft het.' Nu komt hij zelf met een thrillerachtige roman. August Voois, docent creatief schrijven, treft hoogleraar Eddie Maan dood aan in de lift van het universiteits gebouw. Even later is Maans lichaam spoorloos verdwenen. Eddie Maan was gehaat aan de universiteit, maar had iemand genoeg redenen om hem te vermoorden? Voois gaat met een jonge studente op onderzoek uit. 

Marian Mudder - Opium (mei 2015). In deze psychologische thriller van actrice Marian Mudder (Baantjer) raakt de zelfbewuste Laura gefascineerd door een verliefd stel in een café. Het meisje heeft lange rode krullen, hij is mysterieus en intrigerend. Op weg naar huis ziet Laura de roodharige vrouw de liefde bedrijven in een auto. Korte tijd later wordt de vrouw gevonden, dood.Over de auteur

Hebban Crew

1796 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Beau van Erven Dorens verkent het thrillergenre

 

Gerelateerd

Over

Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens

Beau Noël van Erven Dorens (1970) is een televisiepresentator, acteur ...