Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Bedenker 'Mad Men' schrijft roman

door Hebban Crew
Matthew Weiner, de schepper van de tv-serie 'Mad Men' over de stevig drinkende en manipulatieve marketingman Don Draper en zijn entourage, werkt aan zijn eerste roman. Uitgeverij Little, Brown brengt Weiners 'duistere fabel over het hedendaagse Manhattan' onder de titel 'Heather, The Totality' in het najaar van 2017 op de markt.

Matthew Weiner, die ook enkele afleveringen van The Sopranos schreef, brak door met zijn serie Mad Men, waarmee hij 16 Emmy Awards won. De reeks, die zich afspeelt in de jaren zestig, verraadt Weiners liefde voor literatuur door zijn karakters veel boeken te laten lezen. Zo staat bijvoorbeeld op Don Drapers boekenlijstje The Spy Who Came In From the Cold van John le Carré en Inferno van Dante. Weiner is een verwoed lezer. In 2014 vertelde hij de New York Times dat Gabriel García Márquez zijn favoriete auteur is en dat hij het werk van Michel Houellebecq bewondert. 

'Voor iemand die de literatuur zo na aan het hart ligt is er slechts een ding beter om mee te maken: de publicatie van zijn eigen boek', aldus Weiner in een verklaring van zijn uitgever. 'Ik kan mij geen opwindender begin van mijn schrijversleven voorstellen.'

Bron: Los Angeles Times



Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Bedenker 'Mad Men' schrijft roman