Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Bekendmaking winnaars Hebban Awards voor Beste Luisterboeken bij De Perstribune

De stembussen zijn gesloten. De telling is gedaan. Het is nu wachten op de bekendmaking van de eerste twee winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken. Dat zal zondag a.s. gebeuren tijdens de live uitzending van De Perstribune van Omroep Max op Radio 1 vanaf half 2.

De Hebban Award voor Beste Luisterboek is een bekroning voor de voorlezer en is de opvolger van de Luisterboek Award. De shortlist werd samengesteld door de redactie van Hebban.

De Perstribune kijken Govert van Brakel en Margreet Reijntjes elke week terug op de afgelopen media- en sportweek en vooruit op wat komen gaat. In het eerste uur schuift een gast uit de wereld van de media aan, in het tweede uur een gast uit de sportwereld. Tv-recensent Ron Vergouwen overziet de televisieweek in 'Kassie Kijken' en verslaggever Jules van der Wardt gaat als 'Vliegende Keep' op zoek naar mooie en persoonlijke sportverhalen. Vorige week zondag was er ook al aandacht voor het luisterboek

 

Genomineerd in de categorie ‘volwassenen’ zijn:

 • DE GREPPEL van Herman Koch, voorgelezen door Kees Hulst
 • JOHAN CRUIJFF - MIJN VERHAAL van Johan Cruijff, voorgelezen door Jan Donkers
 • TWEEDE KANS van Martyn van Beek, voorgelezen door Hanna Verboom
 • MA van Hugo Borst, voorgelezen door Hugo Borst
 • 13 UUR van Deon Meyer, voorgelezen door Sander de Heer
 • HET GEHEIM VAN MIJN MAN van Liane Moriarty, voorgelezen door Beatrice van der Poel

 

Genomineerd in de categorie ‘kind & jeugd’ zijn:

 • DE GORGELS van Jochem Myjer, voorgelezen door Jochem Myjer
 • ARME RIJK van Bette Westera & Sylvia Weve, voorgelezen door Klemens Patijn
 • DE BESTE, GEWELDIGSTE, MEEST FANTASTISCHE OPA’S TER WERELD van Jan Paul Schutten & Kees de Boek, voorgelezen door Jan Meng
 • RIJMEN & VERZEN van Roald Dahl, voorgelezen door Jan MengDieuwertje Blok en Willem Nijholt
 • MEES KEES - OP KAMP van Mirjam Oldenhave, voorgelezen door Mirjam Oldenhave
 • DE GRUWELIJKE GENERAAL van Jozua Douglas, voorgelezen door Sander de Heer

 

De genomineerde voorlezers

Hugo Borst (1962) is schrijver en televisiepersoonlijkheid. In 2015 verscheen zijn boek Ma over zijn dementerende moeder waarin humor en verdriet hand in hand gaan. Borst leest zelf de luisterversie van zijn boek, dat in 2016 de Hebban Award voor beste non-fictie boek won, voor.

Beatrice van der Poel (1966) is muzikant, songwriter en stemactrice. Ze sprak eerder al de luisterboeken in van Judas van Astrid Holleeder, De reünie van Simone van der Vlugt en Debet van Saskia Noort. In 2015 won ze de Award voor het beste luisterboek met Een weeffout in onze sterren van John Green.

Sander de Heer (1958) is al ruim twintig jaar actief als stemacteur. Zo sprak hij voor verschillende tekenfilms de stemmen in van Meneer Krabs (SpongeBob) en Ziggy (Jungle Book 2) en is hij een veelgevraagd verteller van luisterboeken. In 2011 won hij de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan de nasynchronisaties in Nederland.

Hanna Verboom (1983) is actrice en presentatrice. Naast haar acteerwerk is zij medeoprichter van de hulporganisatie Get It Done, die via online crowdfunding geld inzamelt voor kleinschalige projecten in het buitenland. Voor het Storytel Original verhaal Tweede kans, geschreven door Martyn van Beek, verzorgde zij de vertelling van het boek.

Jan Donkers (1943) schrijft literaire verhalen en is actief als maker van muziekprogramma's en reisreportages. Bij VPRO radio is hij al geruime tijd actief als dj, met een specialisatie in American Roots-muziek. Als verteller van luisterboeken heeft hij onder meer de boeken van John Williams, Hay van Sander Donkers en Moedervlekken van Arnon Grunberg ingesproken.

Kees Hulst (1952) is acteur en toneelregisseur. Hij speelde onder meer de hoofdrol in een toneelstuk over het leven van dichter Leo Vroman en won in 2010 de Louis d'Or voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in Tirza (naar de gelijknamige roman van Arnon Grunberg). Als verteller van luisterboeken verzorgde hij de stem voor Magdalena van Maarten 't Hart en diverse boeken van Herman Koch.

Klemens Patijn (1976) is acteur en theatermaker. Hij richtte de stichting TG Goed Gezelschap op en speelde diverse rollen in Nederlandse filmproducties zoals De hel van '63. Als verteller verzorgde hij de stem bij het kinderboek Arme Rijk van Bette Westera.

Jan Meng (1946) is de stem van vele luisterboeken die een bestsellerstatus hebben, waaronder de Harry Potter-reeks, het oeuvre van Tolkien en de romans rond Hendrik Groen. Zijn tip voor stemacteurs: 'Plezier hebben in wat je voorleest en stiltes laten vallen.'

Dieuwertje Blok (1957) is televisiepresentatrice en actrice. Sinds 2001 is ze het vaste gezicht van het Sinterklaasjournaal en is ze actief bij diverse radioprogramma's. Als voorlezer verzorgde ze onder meer de luisterversie van De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl, Hemelen van Marion Pauw en diverse kinderboeken.

Willem Nijholt (1934) is acteur en zanger. Door de de jaren heen speelde Nijholt in vele televisie- en theaterproducties, waarna hij zich vanaf 2008 stortte op de artistieke begeleiding van nieuw talent.  Als voorlezer van luisterboeken verzorgde hij onder meer De brief voor de koning van Tonke Dragt en Pietje Bell van Chris van Abkoude.

Jochem Myjer (1977) is één van de populairste cabaretiers van Nederland. In 2015 publiceerde hij zijn eerste kinderboek: De Gorgels, een jaar later opgevolgd door het prentenboek De wereld van de Gorgels, wederom met illustraties van Rick de Haas. Myjer verzorgde zelf de luisterversie van De Gorgels.

Mirjam Oldenhave (1960) is kinderboekenschrijfster, stemactrice en treedt met haar band op met de Mees Kees show. Ze is verteller van de luisterversies van haar eigen Mees Kees-boeken.

 

Ontdek het luisterboek met de gratis Hebban Luisterboek-app

De Hebban (Week van het) Luisterboek-app bevat naast fragmenten van alle genomineerde luisterboeken voor de Hebban Awards, een luisterboeken proeverij met heel veel (extra lange) fragmenten, een altijd up-to-date overzicht van nieuwe luisterboeken en we bieden je zelfs een aantal volledig te beluisteren titels aan (tot 1 juni). 

Download de app hier voor iOS (iPhone en iPad)

Download de app hier voor Android

Over de auteur

Week van het Luisterboek

10 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Bekendmaking winnaars Hebban Awards voor Beste Luisterboeken bij De Perstribune

 

Gesponsorde boeken