Hebban vandaag

Nieuws /

Belangrijkste leescluborganisaties organiseren Week van de Leesclub 2019

door Hebban Crew 24 reacties
Iedereen kan lezen met een leesclub. Dat is het motto dat in de eerste Week van de Leesclub centraal staat. Van 28 januari tot en met 3 februari is het zover, dan start de campagne met als doel om lezers te stimuleren eens met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan leesclubs. Op Hebban wordt onder meer het Hebban Leesclubboek van het Jaar bekendgemaakt.

Gedurende de Week van de Leesclub is er aandacht voor alle offline en online leesclubvarianten, worden er praktische tips en adviezen gebundeld voor mensen die mee willen gaan doen aan een leesclub of er zelf een willen starten en delen doorgewinterde leesclubdeelnemers hun ervaringen. Op weekvandeleesclub.nl vind je alle informatie overzichtelijk bij elkaar.    

Op Hebban.nl wordt onder andere het Leesclubboek van het Jaar bekendgemaakt, ofwel het best beoordeelde boek van alle Hebban-leesclubs in 2018. We vertellen je hoe je mee kunt doen met de online leesclubs van Hebban en daarnaast is het mogelijk om je in te schrijven voor nieuwe Blind Date Leesclubs waarbij het nog een verrassing is welk boek je gaat lezen en bespreken.    

Iedereen kan lezen met een leesclub

Leesclubs zijn voor iedereen! Voor mensen met veel leeservaring en voor mensen voor wie lezen moeilijk is. Voor liefhebbers van alle boekengenres - van moderne literatuur, thrillers of jeugdboeken tot geschiedenis en filosofie. Voor jeugdige boekenfans tot lettervreters op leeftijd.

'De meeste lezers vinden het ontzettend leuk om met een groepje medelezers hetzelfde boek te lezen en ervaringen uit te wisselen,' aldus Hebban-redacteur en leesclubcoordinator Debbie van der Zande. 'Je bekijkt een boek anders, duikt er dieper in en ontdekt nieuwe zaken die jou als lezer aanspreken in een boek. Het verrijkt jou als lezer én je leert nieuwe vrienden kennen op Hebban. Vrienden die je later in andere leesclubs opnieuw kunt tegenkomen, vrienden die je kunt volgen op Hebban, zodat je op de hoogte blijft van wat zij lezen. Helemaal handig als ze dezelfde smaak hebben als jij.'

Over de initiatiefnemers    

De Week van de Leesclub is een initiatief van de leescluborganisaties Senia, Stichting Literatuurclubs Drenthe en Boekentaal Mondiaal, de bibliotheekorganisaties ProBiblio (Noord- en Zuid-Holland), Rijnbrink (Overijssel en Gelderland) en Bibliotheek Dommeldal (Brabant en Limburg), de boekenwebsite en lezerscommunity Hebban.nl en het magazine voor lezers en leesclubs Boekenpost.    

Lees hier het volledige persberichtOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Belangrijkste leescluborganisaties organiseren Week van de Leesclub 2019

 


Gesponsorde boeken