Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Bergen verzetten

De aardbeving waar Nepal eind april door werd geteisterd, heeft ervoor gezorgd dat de Mount Everest drie centimer is verschoven. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Het geologisch instituut in China meldt dat de Mount Everest, gelegen op de grens van Nepal en Tibet, door de aardbeving van 25 april jl een stukje naar het zuidwesten is verschoven. Normaliter verschuift de hoogste berg van de wereld zo'n vier centimeter per jaar, maar dan in tegengestelde, noordoostelijke richting. De aardschok leidde echter tot een omgekeerde beweging. Voor het gebied heeft de verschuiving volgens de autoriteiten geen gevolgen.

De aarbeving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en een verwoestende kracht op de schaal van Mercalli. Op 12 mei vond er een tweede aardbeving plaats, deze leidde niet tot een verschuiving van de Mount Everest.

Bron: nos.nl

Hebban zocht en vond bijpassende boekentips die liefhebbers van korte verhalen op hun grondvesten doen schudden:


Na de aardbeving
- Haruki Murakami


De zes verhalen in deze bundel exploreren de psychologische gevolgen die een aardbeving teweeg kan brengen, zelfs als zij ver weg gebeurt.

De aardbeving - Maarten 't Hart (Kort verhaal)

Maarten t Hart is ongetwijfeld een van de meest beminde en meest gelezen verhalenschrijvers van de hedendaagse Nederlandse literatuur. Vanaf het begin van zijn schrijverscarrière heeft hij een omvangrijk lezerspubliek weten te boeien, juist ook met zijn verhalen. De Arbeiderspers bracht de verzamelde verhalen in twee fraaie, gebonden delen uit, te beginnen met 'De vroege verhalen'. De sterk autobiografische verhalen in dit deel bestrijken de eerste levenshelft van de auteur, vanaf de leeftijd van een jaar of zes tot voor in de dertig. `Vroeg heeft hier dus geen betrekking op het tijdstip van het ontstaan der verhalen, maar op het tijdstip waarop de verhalen zich afspelen. Achter elkaar gelezen geven ze een onopgesmukt beeld van de jeugd

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Bergen verzetten

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken