Hebban vandaag

Algemeen /

Boek gadgets: 5 absolute musthaves

door Debbie (Hebban Crew) 13 reacties
Het hart van een liefhebber van het lezen, boekenverzamelaar of bibliofiel gaat niet alleen sneller kloppen van het boek zelf. Ook de parafernalia van het lezen doen het bloed stromen. Vijf must have gadgets op een rijtje.

Preegtang

Ook wel reliëfstempel, ex-libristang of blinddrukstempel genoemd. Een origineel alternatief voor de bekende ex-librisplaatjes. Een melding voorin het boek van de bezitter ervan. Ex-librisplaatjes koop je in een set van 50 of 80. Mocht het door jouw gebruikte merk of design ooit uit de handel geraken, dan zit je een beetje met de gebakken peren. Een blinddrukstempel ontwerp je eenmalig en gebruik je vervolgens jaren voor je boekenverzameling. 

Bij Practiquette (maar ook bij een lokale kantoorboekhandel) kun je zo'n stempel bestellen. Je kunt kiezen uit een vast ontwerp en je eigen naam of een andere tekst. Maar je kunt ook een heel eigen ontwerpje uploaden. Voor meer kleur zijn de bijbehorende 'preeg-etiketten' geschikt, zelfklevende gekleurde stickers, waar met de preegtang een reliëf in gedrukt kan worden.

Practiquette, 70,- euro

 

Shut up, I'm reading


Een noodzakelijke aankoop voor de lezer die vaak gestoord wordt: de 'Shut up, I'm reading'-mok van Blossom Books. Hij werkt echt. Blossom Books heeft meer geinige hebbedingetjes voor de enthousiaste lezer, zoals stoffen schoudertasjes met teksten als 'Proud Book Junk', 'Eat. Sleep. Read. Repeat' en 'Reading is for awesome people'. Kussens met 'Read more books', telefoonfrontjes en een stempelset voor de echte fan zijn ook verkrijgbaar. 

Blossom Books, 7,95 euro

Yours for the taking

Een grappig cadeautje, maar stiekem wellicht een fijn hebbeding voor jezelf: het boekje Yours for the taking. Op elke bladzijde staat iets dat je heel graag wilt hebben met daaronder een aantal afscheurstrookjes, zoals je ook wel bij prikbordadvertenties ziet. Elk afscheurstrookje vertegenwoordigt een eenmalige 'hier kom je mee weg'-gelegenheid. 

Knock Knock Stuff, 10,- dollar

Scribbelicious

Deze handgemaakte hanger met de geweldige quote van Tyrion Lannister uit Game of Thrones is van Etsy-creatieveling Scribbelicious. 'A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one.' Andere literaire quotes zijn ook mogelijk, zoals 'Not all those who wander are lost' van J.R.R. Tolkien. Stukjes bladzijde uit echte boeken kun je ook in hangers en andere sieraden met je meedragen. Zoek je een geschikt cadeau voor een echte lezer, kies dan een van de prachtige boekenleggers. De oorhangers met 'Pooh' en 'Piglet' zijn ook wel erg schattig.

Scribbelicious op Etsy, 31,91 euro

MARK boekenlegger

De MARK boekenlegger is een design dat nog niet in de winkels of webshops is gesignaleerd. Het is een doodgewone boekenlegger overdag, maar 's avonds als het donker wordt en je kamergenoten klagen dat het licht uit moet, gloeit de MARK op, waardoor jij in het donker verder kunt lezen zonder iemand te storen. En als jij uiteindelijk in slaap sukkelt, ligt de boekenlegger al op de juiste plek. 

De MARK is een ontwerp van Avnish Gautam. Vooralsnog lijkt de Mark alleen genoemd te worden als briljant design.

Avnish Gautam, Book-MARKOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boek gadgets: 5 absolute musthaves

Gesponsorde boeken