Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De kraanvogelvrouw

Vers van de pers verscheen gisteren (14-07) bij uitgeverij De Geus de nieuwste roman van Patrick Ness: De kraanvogelvrouw. Het boek verscheen begin dit jaar in Amerika met de titel The Crane Wife en werd lovend ontvangen.

Vanaf heden kun je ook in Nederlandse vertaling genieten van dit boek. Patrick Ness’ eerdere boeken Zeven minuten na middernacht en Het mes dat niet wijkt werden eerder dit jaar genomineerd voor de Gouden Lijst 2014 in de categorie vertaald.

Over De kraanvogelvrouw:

Op een nacht wordt George Duncan, een fatsoenlijk en aardige man, wakker van een geluid in zijn tuin. Het lijkt onmogelijk, maar een witte kraanvogel met een pijl in zijn vleugel is uit de lucht gestort, en in Georges tuin terechtgekomen. George is bijzonder ontroerd en helpt de vogel. Vanaf het moment dat hij hem weer ziet wegvliegen, is Georges leven compleet veranderd. De volgende dag komt een vriendelijke, maar mysterieuze vrouw Georges winkel binnenlopen. De ontmoeting maakt een enorme indruk en betekent de ontdekking van een hele nieuwe wereld voor hem. Dan, op een avond vertelt ze hem een uitzonderlijk verhaal … De kraanvogelvrouw is een eerbetoon aan de verbeelding en de vernietigende en verlossende kracht van de liefde. Slim, romantisch, betoverend en grappig.

Half struikelend holde George de trap af en viste de sleutels uit zijn broekzak. Hij beende door de rommelige woonkamer de keuken in en maakte zich boos over hoe luid de sleutels tegen de achterdeur kletterden. Hij zwaaide de deur open en stapte de vrieskou in. Daar stond hij. Alleen, midden op het bescheiden lapje gras waaruit de bescheiden achtertuin van zijn bescheiden vrijstaande woning bestond. ‘Een kraanvogel,’ zei hij zacht. ‘Je bent een kraanvogel’. De kraanvogel draaide zich om, als in antwoord op zijn naamgeving, zijn oog nog steeds op hem gericht, en hij kon zien dat de vleugel die de vogel achter zich had gehouden niet omlaag hing zoals de andere vleugel. Die was op een vreemde manier uitgestrekt. Omdat er een pijl doorheen stak.
 

Patrick Ness manoeuvreert tussen het normale en het magische en laat zien dat in het leven alles mogelijk is. (...) Prachtig geschreven.’ – Oprah.com.

‘Een waanzinnig goede schrijver met een pakkend liefdesverhaal’ – Time magazine.

‘Intrigerend en betoverend. Geweldige personages. Sprankelende dialogen vol latente spanning.’ – The Independent.

Lees ook de recensie van De kraanvogelvrouw op Hebban.Over de auteur

Hebban Crew

1675 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: De kraanvogelvrouw

 

Gerelateerd

Over

Patrick Ness

Patrick Ness

De Brit Patrick Ness schrijft zowel voor jongeren als voor volwassenen. Zij...