Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Oom Oswald - Roald Dahl

Gisteren was het Roald Dahl Dag waarin wereldwijd de verjaardag van Roald Dahl, werelds beste verhalenschrijver, werd gevierd.

Aangezien Roald Dahl nog steeds heel veel wordt gelezen door jongeren over de hele wereld, is zijn boek Oom Oswald, geschreven voor volwassenen, maar gelezen door veel tieners, deze week 'Boek van de Week' op de Hebban Young Adult Portal.

In het vaak dolkomische, volstrekt oneerbiedige Oom Oswald voert auteur Roald Dahl, Oswald Henryk Cornelius ten tonele: vrouwenverleider, bon-vivant, operaminnaar, spinnenexpert en wandelstokmaniak.

Deze bizarre figuur komt op een briljant idee om in één klap ontstellend rijk te worden. Hij voert zijn geniale inval met veel verve uit, waarbij hij heel wat 'groten der aarde', van Marcel Proust tot Sigmund Freud, van Giacomo Puccini tot Rudolf Valentino meedogenloos uitmelkt.

Roald Dahl (Wales, 1916-1990) schreef zowel kinder- en jeugdboeken, die talloze malen bekroond werden, als romans en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meest gelezen auteurs van de twintigste eeuw en kenmerkt zijn verhalen door een twist aan het eind, waarmee hij de lezer amuseert, laat nadenken en zelfs een rilling over het lijf bezorgd. De boeken worden dan ook al jaren regelmatig door veel scholieren op de leestlijst gezet. Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Oom Oswald - Roald Dahl

 

Gerelateerd

Over

Roald Dahl

Roald Dahl

Roald Dahl schreef zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen. Zijn kinderb...

Gesponsorde boeken