Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Boek van de week: 'Poesje Mauw' van Mies van Hout

door Hebban Crew 1 reactie
Alle eendjes zwemmen in het water’, ‘Er zaten zeven kikkertjes’ en ‘Vader Jacob’: in dit stevige hardkartonnen boek staan echt Nederlandse liedjes die iedereen kent. Traditionele liedjes die nooit vervelen en van generatie op generatie worden doorgegeven. Ze blijven fijn om te horen en fijn om te zingen.

Daarnaast zijn er ook ‘kinderopvanghits’ opgenomen als ‘In de maneschijn’. Maar het leukste van dit boek zijn misschien wel de fleurige, getekende dieren, zo speels en intens van kleur dat ze bijna van de pagina’s afspatten.

Ware kunstwerken zijn het, die jong en oud aanspreken. De kleurige dieren, neergezet in een gemengde techniek van krijt en aquarel komen goed uit tegen de leeg gehouden achtergrond, zodat ze niet te druk zijn voor de allerkleinsten. De kleur van de letters is afgestemd op de betreffende dieren. Zo vallen er eendjes, een olifant, kikkers, een duizendpoot, een uil, een nijlpaard, een paard, een schaapje, kevertjes, een papegaai en natuurlijk de poes te bewonderen.

Op de bijbehorende cd zingt een aangename stem in rustig tempo de bekende liedjes. Prettig als ouder om op te frissen hoe ze ook alweer klonken en leuk voor kleintjes om naar te luisteren, al of niet met het boek erbij. De stevige uitvoering in glanzend karton met twee afgeronde hoeken is goed te hanteren door kleine handjes.

Mies van Hout creëerde al verschillende prentenboekenhelden, zoals Krik, Schtaje en Scheetje en Bang Mannetje en maakte fraaie prentenliedjesboeken. In dezelfde stijl als Poesje Mauw verschenen eerder Vrolijk, Vriendjes en Verrassing. Haar boeken worden uitgegeven door Lemniscaat.Over de auteur

Hebban Crew

1942 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boek van de week: 'Poesje Mauw' van Mies van Hout

 

Gerelateerd

Over

Mies van Hout

Mies van Hout

Mies van Hout is illustrator en grafisch vormgeefster. De Nederlandse illustreer...