Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shotgun Lovesongs

Volgens de Amerikaanse auteur Nickolas Butler is de beste literatuur 'rooted in place'. Zijn debuutroman gaat dan ook over het landelijke Winsconsin (VS), waar de auteur opgroeide. Deze week is Shotgun Lovesongs het boek van de week.

In de VS werd Shotgun Lovesongs een bestseller, volgens de Amerikaanse recensies is dit boek een echte aanrader. Bert Meelker vertaalde de roman in het Nederlands en ambo|anthos gaf het deze maand uit. Een boek over liefde, trouw, de kracht van muziek en de plaats waar we echt thuishoren.

Over dit boek:

Henry, Lee, Kip en Ronny zijn samen opgegroeid in het landelijke Wisconsin. Sinds hun jeugd zijn ze andere paden ingeslagen; Henry bleef op de familieboerderij en trouwde met zijn jeugdliefde, terwijl de anderen op zoek gingen naar méér. Ronny werd rodeorijder, Kip zocht zijn fortuin in de stad en muzikant Lee werd in één klap beroemd met zijn debuutalbum Shotgun Lovesongs. Nu zijn alle vier weer terug in de stad voor de bruiloft van Kip en dreigt oud zeer aan de oppervlakte te verschijnen. Iedereen blijkt de vriendschap anders te ervaren, en de vraag is of de banden nog zo sterk zijn als vroeger. 

"Impressively original." —The New York Times
"Sparkles in every way. A love letter to the open lonely American heartland…A must-read." —People
"The kind of book that restores your faith in humanity." —Toronto Star

Maak kans op een exemplaar van Shotgun Lovesongs!

Lees ook de recensie van dit boek op Hebban Literatuur & Romans.Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Shotgun Lovesongs

 

Gerelateerd

Over

Nickolas Butler

Nickolas Butler

Nickolas Butler (1979) groeide op in Wisconsin. Hij studeerde aan de universit...