Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Boek van de week: 'Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet'

Sinterklaasliedjes behoren tot ons culturele erfgoed. ‘Zie ginds komt de stoomboot’, ‘Sinterklaas kapoentje’, Hoor wie klopt daar kinderen…’, wie kent ze niet. De liedjes worden doorgegeven van ouder op kind, van generatie op generatie.

Hoewel het sinterklaasfeest volgens traditie wordt gevierd, is er veel veranderd in de loop der tijd. Kinderen spelen met ander speelgoed dan hun grootouders en ook het taalgebruik is veranderd. Een ‘bromtol’ zal hun weinig zeggen en wat is nu weer een ‘gard’? En Zwarte Piet zwaait niet meer met zijn roe, hij is vooral lief met zijn zak vol lekkers.

Reden voor Paul Passchier en Thedo Keizer om de traditionele sinterklaasliedjes te moderniseren, zowel qua taal als inhoudelijk. Daarbij zijn ze zo dicht mogelijk bij de originelen gebleven, zodat ze niet alleen door jong uit volle borst gezongen zullen worden, maar zodat ook oud zich erin herkent. In een voorwoord zetten Paul en Thedo hun opvattingen hieromtrent uiteen.
De vijfentwintig liedjes werden in dit bundeltje voorzien van helder gekleurde illustraties van de hand van Nynke Talsma. En voor wie een opfrisser nodig heeft: bij het boekje zit een cd.

Paul Passchier was onder meer jarenlang scriptschrijver van ‘Het feest van Sinterklaas’ in Ahoy. Ook werd hij als adviseur ingeschakeld voor het jaarlijkse ‘Z@pp Sinterklaasfeest’. Hij is een van de  scriptschrijvers van de Woezel en Pip-televisieserie SinterWoezel.

Theda Keizer schreef onder andere scripts voor verschillende sinterklaasprogramma’s voor de TROS en voor FoxKids. Hij schreef een sinterklaasvoorstelling voor het theater.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek van de week: 'Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet'

 

Gerelateerd

Over

Paul Passchier

Paul Passchier

Paul Passchier studeerde in 1995 cum laude af als zanger aan het Koninklijk Cons...

Thedo Keizer

Thedo Keizer

Thedo Keizer is tekstschrijver en filmmaker. Hij was onder meer eindredacteur va...

Nynke Talsma

Nynke Talsma

Nynke Talsma studeerde aan de kunstacademie in Kampen. Ze illustreert kinderboek...

Overig

Sinterklaas

op 14 november 2014 door Hebban Crew 32 boeken 1 volger 0 reacties
Gesponsorde boeken